
.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
1.25 cm
Fresh ginger
1 piece
Garlic
110 piece
Pork tenderloin tips
10 milliliters
Soy sauce
(Contains: Soja, Tarwe)
¼ piece
Cucumber
¼ piece
Green chili pepper
½ piece
Red bell pepper
100 g
Chopped sweetheart cabbage
3 piece
Wholewheat tortilla
â…“ sachet(s)
Gomashio
(Contains: Sesamzaad)
1.5 teaspoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
1.5 tablespoon
White wine vinegar
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de varkenshaaspuntjes in een kom met de knoflook, gember, sojasaus, honing en 1/4 el olijfolie per persoon. Zet weg en laat minimaal 15 minuten intrekken.
Tip: Voor een extra zoete marinade kun je ook 1 el honing toevoegen.

Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin. Breng op smaak met een beetje zout en zet weg tot gebruik. Roer af en toe, zodat de smaken goed intrekken.

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en paprika. Snijd de groene peper fijn en de rode paprika in blokjes.
Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium? Dat zijn een hoop gezondheidsvoordelen in één gerecht. Zo draagt de calcium onder andere bij aan sterke botten en tanden.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de helft van de groene peper met de rode paprika en spitskool 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Leg de tortilla's op een stapel, pak in in aluminiumfolie en leg in de oven. Laat de tortilla's in ongeveer 3 minuten warm worden.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes met marinade toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.

Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de gemarineerde varkenshaaspuntjes en de zoetzure komkommer. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met gomasio.
Tip: De bruine tortilla's zijn rijk aan vezels. Vezels zorgen ervoor dat je je eerder en langer verzadigd voelt, dragen bij aan een sterk afweersysteem en een gezond cholesterolgehalte.