Skip to main content
Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes
Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes

Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes

met spitskool en zoetzure komkommer

4.3
(18,4K)

.

Tags:
Family
•Eat Me First
Allergens:
Soja
•Tarwe
•Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1.25 cm

Fresh ginger

1 piece

Garlic

110 piece

Pork tenderloin tips

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

¼ piece

Cucumber

¼ piece

Green chili pepper

½ piece

Red bell pepper

100 g

Chopped sweetheart cabbage

3 piece

Wholewheat tortilla

â…“ sachet(s)

Gomashio

(Contains: Sesamzaad)

Not included in your delivery

1.5 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories633 kcal
Energy (kJ)2646 kJ
Fat23 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate66 g
Sugar25 g
Dietary Fiber5.1 g
Protein35 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Wok or sautépan
•Aluminum Foil
•Wok or sautépan
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Marineren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de varkenshaaspuntjes in een kom met de knoflook, gember, sojasaus, honing en 1/4 el olijfolie per persoon. Zet weg en laat minimaal 15 minuten intrekken.

Tip: Voor een extra zoete marinade kun je ook 1 el honing toevoegen.

Zoetzuur maken
2

Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin. Breng op smaak met een beetje zout en zet weg tot gebruik. Roer af en toe, zodat de smaken goed intrekken.

Groente snijden
3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en paprika. Snijd de groene peper fijn en de rode paprika in blokjes.

Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium? Dat zijn een hoop gezondheidsvoordelen in één gerecht. Zo draagt de calcium onder andere bij aan sterke botten en tanden.

Wokken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de helft van de groene peper met de rode paprika en spitskool 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Leg de tortilla's op een stapel, pak in in aluminiumfolie en leg in de oven. Laat de tortilla's in ongeveer 3 minuten warm worden.

Bakken
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes met marinade toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.

Serveren
6

Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de gemarineerde varkenshaaspuntjes en de zoetzure komkommer. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met gomasio.

Tip: De bruine tortilla's zijn rijk aan vezels. Vezels zorgen ervoor dat je je eerder en langer verzadigd voelt, dragen bij aan een sterk afweersysteem en een gezond cholesterolgehalte.

This week's must-try HelloFresh recipes