Mini-tortilla's met knapperige garnalen en venkel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met knapperige garnalen en venkel

Mini-tortilla's met knapperige garnalen en venkel

met rodekool en wortel

Je geeft de garnalen een lekkere crunch met panko - Japans paneermeel met een extra grote korrel.

Allergenen :
Mosterd
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Garnalen

15 gram

Panko paneermeel

¼ stuk(s)

Venkel

50 gram

Rodekool en wortel

30 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Tomaat

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

½ tl

Honing

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

½ el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)684 kcal
Energie (kJ)2862 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers10 g
Vezels5.8 g
Eiwitten24 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom
Aluminiumfolie

Instructies

Garnalen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/3 van de mayonaise, peper en zout. Haal de garnalen vervolgens door de panko. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 4 – 6 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Tip: Bak de achtergebleven panko mee, en gebruik dit bij het serveren als topping.

Salade maken
2

Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes. Bewaar het eventuele venkelloof. Meng in een saladekom de rodekool en wortel met de venkel, de overige mayonaise en per persoon: 1/2 tl honing en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Smaakmakers snijden
3

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.

Serveren
4

Verdeel de salade over de tortilla's. Leg de garnalen erop en verdeel de tomatenblokjes erover. Garneer met het venkelloof.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?