topBanner
Mini-tortilla's met knapperige garnalen en venkel

Mini-tortilla's met knapperige garnalen en venkel

met rodekool en wortel

Lees meer

Je geeft de garnalen een lekkere crunch met panko - Japans paneermeel met een extra grote korrel.

Labels:Lekker snel
Allergenen :SchaaldierenGlutenbevattende granenEiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

25 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

½ stuks

Venkel

100 g

Rodekool en wortel

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 stuks

Tomaat

6 stuks

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Honing

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2862 kJ
Energie (kcal)684 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels6 g
Eiwitten24 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/3 van de mayonaise, peper en zout. Haal de garnalen vervolgens door de panko. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 4 – 6 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

2

Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes. Bewaar het eventuele venkelloof. Meng in een saladekom de rodekool en wortel met de venkel, de overige mayonaise en per persoon: 1/2 tl honing en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.

4

Verdeel de salade over de tortilla's. Leg de garnalen erop en verdeel de tomatenblokjes erover. Garneer met het venkelloof.