Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Voorgekruid met Italiaanse smaken

Conchiglie is een pastasoort met een schelpvorm en staat daarom ook bekend als schelpjespasta. De pasta is hol van binnen en smaakt heerlijk met verschillende sauzen. Door de warme pasta wordt de veldsla zacht. Als je geen liefhebber van warme veldsla bent, kun je deze apart serveren met een beetje olijfolie en azijn.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Rode paprika

90 gram

Conchiglie

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)

110 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

½ el

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)655 kcal
Energie (kJ)2741 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten47 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan
Mes
Grote pan
Bord

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie.

Snijd de groenten
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne plakken. Snijd de paprika klein.

3

Kook de conchiglie, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.

Bak het kipgehakt
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt op middelhoog vuur in 3 minuten rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten. Voeg de venkel en paprika toe. Bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.

5

Voeg de crème fraîche en de helft van de pecorino toe en roer goed door. Voeg de conchiglie toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Serveer het gerecht
6

Maak een bedje van veldsla op het bord en verdeel de pasta erover. Garneer met de overige pecorino.

Tip! Heb je venkel over? Dit is rauw ook erg lekker. Meng deze met wat overgebleven veldsla, olijfolie, honing, azijn, peper en zout in een saladekom als fris en knapperig bijgerecht.