Mini bbq-burgertjes van vegetarische gehacktballen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Mini bbq-burgertjes van vegetarische gehacktballen

Met geroosterde pastinaak, bbq saus, gefrituurde uitjes en salade

Labels:
Veggie
Allergenen :
Haver
•Soja
•Tarwe
•Gerst
•Lupine
•Melk (inclusief lactose)
•Sesamzaad
•Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

5 stuk(s)

Vegetarische gehaktballetjes van de Vegetarische Slager

(Bevat Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Selderij)

7.5 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Pastinaak

30 gram

Veldsla

1.5 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(Bevat Lupine, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Tarwe Kan bevatten Ei, Gluten, Noten, Soja)

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

¼ naar smaak

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2347 kJ
Energie (kcal)561 kcal
Vetten16.9 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten70.5 g
waarvan suikers22.4 g
Vezels15.6 g
Eiwitten25.6 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

•Bakplaat met bakpapier
•Ovenschaal
•Saladekom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de pastinaak in staafjes van 1 cm breed. Snijd de tomaat in parten.

Tip: Wist je dat 100 gram pastinaak bijna 20% van de ADH vezels bevat? Vezels houden je darmen gezond en dat heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo neem je voedingsstoffen beter op uit je eten en zorg je voor een sterke weerstand.

3

Verspreid de pastinaak over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie, peper en zout. Bak de pastinaak 20 - 25 minuten in de oven.

4

Leg de balletjes in een ovenschaal en bak 10 - 12 minuten mee met de pastinaak.

5

Meng in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el witte wijnazijn en 1/2 tl mosterd. Voeg extra vierge olijfolie toe naar smaak en breng goed op smaak met peper en zout. Voeg hier de veldsla en tomaten aan toe en meng goed.

6

Snijd de hamburgerbolletjes doormidden. Beleg ze met de balletjes, bbq-saus en gefrituurde uitjes. Serveer de geroosterde pastinaak en salade ernaast.