Midden-Oosterse roerbak met halloumi en rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Midden-Oosterse roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosterse roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en een frisse yoghurtsaus

Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

85 gram

Witte langgraanrijst

3 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Paprika

4.95 gram

Verse bladpeterselie en koriander

25 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)789 kcal
Energie (kJ)3301 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers10 g
Vezels8.6 g
Eiwitten27 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kom
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Halveer de ui. Snipper de ene helft fijn en snijd de andere helft in ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel. Fruit de gesnipperde ui 2 - 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak deze 2 minuten mee met de ui. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de rijst en voeg ruim water toe. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
2

Pers de knoflook en snijd de halloumi in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de champignons in kwarten. Pers de citroen uit. Snijd de paprika in reepjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 3 - 4 minuten. Voeg de Midden-Oosterse kruiden, paprikareepjes en champignons toe en bak 6 - 8 minuten mee. Besprenkel met 1 tl citroensap per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Yoghurtsaus maken
3

Snijd de verse kruiden fijn. Meng in een kom de helft van de verse kruiden met de yoghurt en per persoon: 1tl citroensap en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verhit vervolgens in een andere koekenpan 1/2 el olijfolie. Bak de halloumi in 3 - 4 minuten rondom krokant.

Tip: Bak de halloumi pas als de rest van het gerecht klaar is en serveer de halloumi direct na het bakken. Dan is hij op z'n best: lekker mals en krokant!

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten erbovenop. Leg de halloumi op de groenten. Garneer met de yoghurtsaus en de overige verse kruiden.