HelloFresh
topBanner
Mediterrane bulgur met kipgyros, gele biet en avocado

Mediterrane bulgur met kipgyros, gele biet en avocado

Extra in de 5-maaltijdenbox

Lees meer

De Hollandse gele biet mag in dit gerecht best een lichte bite houden. Proef de gele biet na 15 minuten even. Haal naar smaak van het vuur of kook nog 5 minuten door. Bieten kun je trouwens ook rauw eten. Wil je meer weten over gele biet en onze teler hiervan? Kijk dan op ons blog!

Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

2 stuks

Gele biet

170 g

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

280 g

Kipgyros

2 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Avocado

60 g

Mesclun

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2962.272 kJ
Energie (kcal)708 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten64 g
Vezels26 g
Eiwitten42 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Dunschiller
Mes
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de gele biet.

2

Schil de gele biet en snijd in blokjes van een ½ cm. Kook de gele biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.

3

Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 8 - 10 minuten droog. Roer daarna de bulgur met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de kipgyros 9 - 10 minuten op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur uit.

5

Hak ondertussen de koriander fijn. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes en bewaar in de schil.

6

Meng de bulgur met de gele biet, kipgyros, de witte balsamicoazijn en het grootste deel van de koriander in de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.

7

Scheur de mesclun klein, lepel het vruchtvlees van de avocado uit de schil en voeg beide voorzichtig toe aan de wok of hapjespan .

8

Verdeel het gerecht over de borden. Besprenkel naar smaak met extra witte balsamicoazijn en eventueel een scheutje extra vierge olijfolie. Garneer de maaltijd met de achtergehouden koriander.

Tip! Citroen over van een van de andere gerechten? Vervang dan de witte balsamicoazijn door citroen- of limoensap. Gebruik dezelfde hoeveelheid of meer naar smaak.