Lemon possets
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lemon possets

Lemon possets

4 porties | citroen-roomdessert met verse munt

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Ga deze week aan de slag met lemmon possets: een vrolijk citroen-roomdessert dat je serveert in de schil van de citroen.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Citroen

400 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

110 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten Gluten)

10 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3612 kJ
Energie (kcal)863 kcal
Vetten60.5 g
waarvan verzadigd35.5 g
Koolhydraten76.9 g
waarvan suikers63.7 g
Vezels4.7 g
Eiwitten6.4 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Kom
Citroenrasp
Sieve
Steelpan

Instructies

1
  • Rasp 1 citroen.
  • Halveer de citroenen in de lengte en schep het vruchtvlees eruit.
  • Plaats een zeef boven een kom. Snijd het vruchtvlees fijn en voeg toe aan de zeef. Druk met de achterkant van een lepel het vruchtvlees uit, zodat het citroensap vrijkomt.
  • Zet het citroensap en de citroenrasp opzij.
2
  • Verwarm de slagroom en de suiker in een pan op middelhoog vuur. Roer 5 - 6 minuten, tot de suiker is gesmolten en de room bubbelt.
  • Zet het vuur laag en laat 10 - 12 minuten sudderen.
  • Haal de pan van het vuur. Voeg het citroensap en de citroenrasp toe en meng goed door.
3
  • Verdeel het mengsel over de citroenen.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur, dek af en zet minimaal 3 uur in de koelkast (zie Tip).

Tip: Je kunt de possets maximaal 24 uur van tevoren maken. Laat ze gewoon afkoelen in de koelkast.

4
  • Garneer de lemon possets met de muntbladeren.