Skip to main content
Bakbox | Kruidnotenfestijn met chocolade
Bakbox | Kruidnotenfestijn met chocolade

Bakbox | Kruidnotenfestijn met chocolade

+/- 100 stuks | Maak het zelf met verse ingrediënten

Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur.

De tijd van de goeie ouwe klassieke kruidnoot is al lang voorbij, we maken er deze week een heus (kruidnoten)festijn van met 2 verschillende chocoladelaagjes!

Labels:
Recept
Allergenen :
Hvede
Milk
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

15 gram

Bakpoeder

(Bevat: Hvede Kan bevatten: Uova, Glutenhaltiges Getreide, Lupine, Latte, Soja)

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat: Milk, Soja Kan bevatten: Sesamsamen, Glutenhaltiges Getreide, Erdnüsse, Schalenfrüchte)

175 gram

Roomboter

(Bevat: Milk)

250 gram

Tarwebloem

(Bevat: Hvede Kan bevatten: Glutenhaltiges Getreide)

100 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat: Milk, Soja Kan bevatten: Glutenhaltiges Getreide, Schalenfrüchte, Erdnüsse, Sesamsamen)

1 zakje(s)

Speculaaskruiden

Zelf toevoegen

4 el

[Plantaardige] melk

50 gram

Suiker

5 el

Bruine basterdsuiker

½ tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)7780 kJ
Energie (kcal)1859 kcal
Vetten109.7 g
waarvan verzadigd68.6 g
Koolhydraten194.9 g
waarvan suikers104.8 g
Vezels7.2 g
Eiwitten24.2 g
Zout5.6 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kom
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Leg 2 bakplaten met bakpapier klaar.
  • Meng het zakje bakpoeder met 250 g bloem in een grote kom.
  • Voeg de bruine basterdsuiker, suiker, speculaaskruiden en een snuf zout toe en meng goed door.
Deeg kneden
2
  • Weeg de roomboter af, snijd in kleine blokjes en voeg toe aan de grote kom. Voeg de melk toe.
  • Kneed tot een soepel deeg. Voeg wat meer bloem toe als het deeg te plakkerig blijft; voeg iets meer melk toe als het te droog is.
  • Verdeel het deeg in 4 stukken en rol elk stuk uit tot een staaf van ongeveer 1 cm dik.
Kruidnoten maken
3
  • Snijd iedere staaf deeg in kleine stukken van 1 cm en rol de stukken tot kleine kruidnoten.
  • Leg de kruidnoten in rijen op de bakplaten.
  • Bak 15 - 20 minuten in de oven. Ze zullen nog een beetje zacht zijn als ze uit de oven komen. Laat de kruidnoten ongeveer 15 minuten afkoelen tot ze knapperig zijn.
4
  • Breng een laagje water aan de kook in twee steelpannen. Zet op iedere pan een hittebestendige kom en zorg dat deze het water niet raakt. Smelt de witte- en melkchocolade apart in de kommen.
  • Dip, wanneer de kruidnoten zijn afgekoeld, de bovenkant van de kruidnoten in de chocolade. Laat ook wat kruidnoten naturel.
  • Laat de kruidnoten drogen op een ovenrooster of bakplaat met bakpapier.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla