Bakbox | Kruidnotenfestijn met chocolade
Bakbox | Kruidnotenfestijn met chocolade

Bakbox | Kruidnotenfestijn met chocolade

+/- 100 stuks | Maak het zelf met verse ingrediënten

Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur.

De tijd van de goeie ouwe klassieke kruidnoot is al lang voorbij, we maken er deze week een heus (kruidnoten)festijn van met 2 verschillende chocoladelaagjes!

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
•Milk
•Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

15 g

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

100 g

White chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

175 g

Butter

(Contains Milk)

250 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

100 g

Chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)

1 sachet(s)

Speculaas spices

Not included in your delivery

4 tablespoon

[Plant-based] milk

50 g

Sugar

5 tablespoon

Brown sugar

½ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)7780 kJ
Calories1859 kcal
Fat109.7 g
Saturated Fat68.6 g
Carbohydrate194.9 g
Sugar104.8 g
Dietary Fiber7.2 g
Protein24.2 g
Salt5.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Large Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper
•Bowl
•Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Leg 2 bakplaten met bakpapier klaar.
  • Meng het zakje bakpoeder met 250 g bloem in een grote kom.
  • Voeg de bruine basterdsuiker, suiker, speculaaskruiden en een snuf zout toe en meng goed door.
Deeg kneden
2
  • Weeg de roomboter af, snijd in kleine blokjes en voeg toe aan de grote kom. Voeg de melk toe.
  • Kneed tot een soepel deeg. Voeg wat meer bloem toe als het deeg te plakkerig blijft; voeg iets meer melk toe als het te droog is.
  • Verdeel het deeg in 4 stukken en rol elk stuk uit tot een staaf van ongeveer 1 cm dik.
Kruidnoten maken
3
  • Snijd iedere staaf deeg in kleine stukken van 1 cm en rol de stukken tot kleine kruidnoten.
  • Leg de kruidnoten in rijen op de bakplaten.
  • Bak 15 - 20 minuten in de oven. Ze zullen nog een beetje zacht zijn als ze uit de oven komen. Laat de kruidnoten ongeveer 15 minuten afkoelen tot ze knapperig zijn.
4
  • Breng een laagje water aan de kook in twee steelpannen. Zet op iedere pan een hittebestendige kom en zorg dat deze het water niet raakt. Smelt de witte- en melkchocolade apart in de kommen.
  • Dip, wanneer de kruidnoten zijn afgekoeld, de bovenkant van de kruidnoten in de chocolade. Laat ook wat kruidnoten naturel.
  • Laat de kruidnoten drogen op een ovenrooster of bakplaat met bakpapier.