Bakbox | Kruidnotenfestijn met chocolade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Kruidnotenfestijn met chocolade

Bakbox | Kruidnotenfestijn met chocolade

+/- 100 stuks | Maak het zelf met verse ingrediënten

Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur.

De tijd van de goeie ouwe klassieke kruidnoot is al lang voorbij, we maken er deze week een heus (kruidnoten)festijn van met 2 verschillende chocoladelaagjes!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

15 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

175 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

250 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

100 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 zakje(s)

Speculaaskruiden

Zelf toevoegen

4 el

[Plantaardige] melk

50 gram

Suiker

5 el

Bruine basterdsuiker

½ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)7780 kJ
Energie (kcal)1859 kcal
Vetten109.7 g
waarvan verzadigd68.6 g
Koolhydraten194.9 g
waarvan suikers104.8 g
Vezels7.2 g
Eiwitten24.2 g
Zout5.6 g

Benodigdheden

•Grote kom
•Bakplaat met bakpapier
•Kom
•Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Leg 2 bakplaten met bakpapier klaar.
  • Meng het zakje bakpoeder met 250 g bloem in een grote kom.
  • Voeg de bruine basterdsuiker, suiker, speculaaskruiden en een snuf zout toe en meng goed door.
Deeg kneden
2
  • Weeg de roomboter af, snijd in kleine blokjes en voeg toe aan de grote kom. Voeg de melk toe.
  • Kneed tot een soepel deeg. Voeg wat meer bloem toe als het deeg te plakkerig blijft; voeg iets meer melk toe als het te droog is.
  • Verdeel het deeg in 4 stukken en rol elk stuk uit tot een staaf van ongeveer 1 cm dik.
Kruidnoten maken
3
  • Snijd iedere staaf deeg in kleine stukken van 1 cm en rol de stukken tot kleine kruidnoten.
  • Leg de kruidnoten in rijen op de bakplaten.
  • Bak 15 - 20 minuten in de oven. Ze zullen nog een beetje zacht zijn als ze uit de oven komen. Laat de kruidnoten ongeveer 15 minuten afkoelen tot ze knapperig zijn.
4
  • Breng een laagje water aan de kook in twee steelpannen. Zet op iedere pan een hittebestendige kom en zorg dat deze het water niet raakt. Smelt de witte- en melkchocolade apart in de kommen.
  • Dip, wanneer de kruidnoten zijn afgekoeld, de bovenkant van de kruidnoten in de chocolade. Laat ook wat kruidnoten naturel.
  • Laat de kruidnoten drogen op een ovenrooster of bakplaat met bakpapier.