Fondant-aardappelen met kruidensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fondant-aardappelen met kruidensaus

Fondant-aardappelen met kruidensaus

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes

Vul de kersttafel met lekkere bijgerechten om samen te delen.

Allergenen :
Amandelnoten
•Mosterd
•Eieren
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd45 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

stuk(s)

Granaatappel

stuk(s)

Ui

100 gram

Broccolini

gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

stuk(s)

Citroen

gram

Aardappelen

stuk(s)

Knoflookteen

gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

1.25 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

el

Zwarte balsamicoazijn

el

Honing [of plantaardig alternatief]

ml

Zoutarme groentebouillon

el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2801 kJ
Energie (kcal)669 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten60.9 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels8.6 g
Eiwitten10.4 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

•Hoge kom
•Staafmixer
•Koekenpan
•Pan
•Ovenschaal
•Wok of hapjespan
•Wok of hapjespan

Instructies

Garnituur voorbereiden
1
  • Voeg aan een hoge kom het verse basilicum en de bieslook en bladpeterselie toe. Halveer de citroen en voeg 1/2 tl citroensap per persoon toe. Voeg de mayonaise toe, breng op smaak met peper en zout en meng met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Rol al duwend de granaatappel over het aanrecht tot je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Voeg het amandelschaafsel toe en rooster 2 - 3 minuten, of tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en houd apart.
Fondant-aardappelen voorbereiden
2
  • Was de vastkokende aardappelen. Snijd de uiteinden aan de lange zijde eraf, deze gebruik je niet. Snijd vervolgens in tonnetjes van ongeveer 2 - 3 cm dik.
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de aardappeltonnetjes erin. Bak de aardappeltonnetjes in 2 - 3 minuten per kant goudbruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
  • Verdeel de aardappelen over de bodem van een ovenschaal en bewaar afgedekt tot gebruik.
Broccolini voorbereiden
3
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de broccolini. Kook de broccolini 3 - 5 minuten en giet af (zie Tip).
  • Spoel de broccolini af met koud water.
  • Snijd de rode ui in partjes.

Tip: Met deze bereiding behoudt de broccolini haar bite. Heb je liever geen bite? Kook de broccolini dan 7 - 8 minuten.

Fondant-aardappelen bakken
4
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon. Roer de knoflook door de bouillon.
  • Giet de bouillon over de aardappelen heen en bak 30 - 40 minuten in de oven.
Ui bakken
5
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Blus de ui af met 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg vervolgens 1 el honing per persoon toe en laat 1- 2 minuten inkoken.
Serveren
6
  • Verhoog het vuur vlak voor serveren naar hoog, voeg de broccolini en tijmtakjes toe en roerbak 3 - 5 minuten mee met de ui. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Leg de broccolini in een mooie schaal en garneer met de granaatappelpitjes en het amandelschaafsel.
  • Haal de fondant-aardappelen uit de oven, leg op een mooi bord of een plank en besprenkel met een deel van de kruidensaus.
  • Serveer de overige kruidensaus ernaast.