Paddenstoelen-mascarponecrème op toast
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paddenstoelen-mascarponecrème op toast

Paddenstoelen-mascarponecrème op toast

met gekaramelliseerde ui en olijfolie met truffelaroma

De combinatie van aardse paddenstoel met frisse mascarpone en zoete ui is een ware smaakexplosie.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Melk (inclusief lactose)
Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Baguette

(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Ui

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Tuinkers

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

8 ml

Olijfolie met truffelaroma

¼ stuk(s)

Citroen

30 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1942 kJ
Energie (kcal)464 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten35.3 g
waarvan suikers6.5 g
Vezels5.4 g
Eiwitten8.4 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hoge kom
Staafmixer
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paddenstoelenmix toe en bak 7 - 9 minuten mee, of tot de paddenstoelen goudbruin kleuren.
Paddenstoelencrème maken
2
  • Haal de paddenstoelen uit de pan en voeg toe aan een hoge kom.
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid mascarpone en flink wat peper en zout toe.
  • Pureer met een staafmixer tot een gladde crème (zie Tip). Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Tip: Maak je de crème van tevoren? Bewaar de crème dan in de koelkast en laat op kamertemperatuur komen voor gebruik.

Hazelnoten roosteren
3
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie op hoog vuur in 3 - 4 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Ui karamelliseren
4
  • Snipper de rode ui.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de ui 10 – 12 minuten.
  • Blus af met per persoon: 1/4 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker. Draai het vuur laag en laat 2 - 3 minuten rustig karamelliseren, of tot de suiker gesmolten en gekaramelliseerd is.
Brood bakken
5
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd 2 schuine baguettesneetjes van 1 - 1 1/2 cm dik per persoon af.
  • Verdeel de plakken over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie en zout. Bak de baguetteplakken 5 - 7 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren en krokant zijn.
Serveren
6
  • Verdeel de baguetteplakken over de borden en beleg royaal met de paddenstoelen-mascarponecrème. 
  • Snijd de citroen in 8 partjes en knijp 1 citroenpartje per persoon uit over de toastjes.
  • Besprenkel met de olijfolie met truffelaroma naar smaak en leg de gekaramelliseerde ui erbovenop. 
  • Garneer met de tuinkers en de geroosterde hazelnoten.