Beenham met kruidenkorst uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Beenham met kruidenkorst uit de oven

Beenham met kruidenkorst uit de oven

met zelfgemaakte uienjus

Het spektakelstuk van het kerstdiner? Het jasje van deze beenham is lekker knapperig, zit bomvol smaak en ziet er hartstikke feestelijk uit.

Allergenen :
Mosterd
Pecannoten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
Bereidingstijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

400 gram

Beenham met honing-mosterdmarinade

(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten)

80 gram

Pikante uienchutney

½ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat Mosterd)

25 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

1 takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Ui

40 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2696 kJ
Energie (kcal)644 kcal
Vetten34.2 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten33.3 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels3.2 g
Eiwitten48.2 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Steelpan
Hoge kom
Staafmixer
Ovenschaal

Instructies

Uienjus maken
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan en fruit de ui 7 - 8 minuten.
  • Voeg 1/4 el bloem per persoon toe en roer tot de bloem en de ui alle boter hebben opgenomen. Voeg de kippenbouillon toe en roer tot de bouillon is opgenomen. Voeg vervolgens de uienchutney en 25 ml water per persoon toe en roer goed door. Breng de jus aan de kook en laat 1 minuut pruttelen. 
  • Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Draai het vuur uit en houd de uienjus apart.
Kruidenkorst maken
2
  • Ris de tijm en rozemarijn van de takjes.
  • Voeg de pecannoten, het mosterdzaad, de tijm, de rozemarijn, de helft van de panko en 12 1/2 g zachte boter per persoon toe aan een maatbeker of hoge kom (zie Tip). 
  • Pureer het mengsel met een staafmixer tot een dikke pasta. Breng op smaak met peper.
  • Meng de overige panko erdoorheen. 

Tip: Komt jouw boter direct uit de koelkast? Maak de afgewogen boter dan zacht door deze heel kort in de magnetron te verwarmen.

Beenham bakken
3
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Smeer de bovenkant van de beenham in met het panko-mengsel.
  • Leg de beenham in een ovenschaal en bak de beenham 35 - 45 minuten in de oven. 
Serveren
4
  • Verwarm de uienjus op laag vuur.
  • Snijd de beenham in plakken en serveer met de uienjus.