Beenham met kruidenkorst uit de oven
Beenham met kruidenkorst uit de oven

Beenham met kruidenkorst uit de oven

met zelfgemaakte uienjus

Het spektakelstuk van het kerstdiner? Het jasje van deze beenham is lekker knapperig, zit bomvol smaak en ziet er hartstikke feestelijk uit.

Allergens:
Mustard
•Pecans
•Wheat
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

400 g

Gammon with honey mustard marinade

(Contains Mustard May be present Milk, Celery, Soy, Gluten)

80 g

Onion chutney

½ sachet(s)

Yellow mustard seeds

(Contains Mustard)

25 g

Chopped pecans

(Contains Pecans May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

25 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

2.5 g

Fresh thyme

(May be present Celery)

1 sprig

Fresh rosemary

1 piece

Onion

40 g

Butter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Flour

50 milliliters

Low sodium chicken stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2696 kJ
Calories644 kcal
Fat34.2 g
Saturated Fat14.5 g
Carbohydrate33.3 g
Sugar15.5 g
Dietary Fiber3.2 g
Protein48.2 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Saucepan
•High-Sided Bowl
•Immersion blender
•Oven Dish

Cooking Steps

Uienjus maken
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan en fruit de ui 7 - 8 minuten.
  • Voeg 1/4 el bloem per persoon toe en roer tot de bloem en de ui alle boter hebben opgenomen. Voeg de kippenbouillon toe en roer tot de bouillon is opgenomen. Voeg vervolgens de uienchutney en 25 ml water per persoon toe en roer goed door. Breng de jus aan de kook en laat 1 minuut pruttelen. 
  • Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Draai het vuur uit en houd de uienjus apart.
Kruidenkorst maken
2
  • Ris de tijm en rozemarijn van de takjes.
  • Voeg de pecannoten, het mosterdzaad, de tijm, de rozemarijn, de helft van de panko en 12 1/2 g zachte boter per persoon toe aan een maatbeker of hoge kom (zie Tip). 
  • Pureer het mengsel met een staafmixer tot een dikke pasta. Breng op smaak met peper.
  • Meng de overige panko erdoorheen. 

Tip: Komt jouw boter direct uit de koelkast? Maak de afgewogen boter dan zacht door deze heel kort in de magnetron te verwarmen.

Beenham bakken
3
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Smeer de bovenkant van de beenham in met het panko-mengsel.
  • Leg de beenham in een ovenschaal en bak de beenham 35 - 45 minuten in de oven. 
Serveren
4
  • Verwarm de uienjus op laag vuur.
  • Snijd de beenham in plakken en serveer met de uienjus.