Skip to main content
Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie
Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie

Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie

met yoghurt en krokante pastinaakchips

Deze soep van pastinaak heeft een zoete, anijsachtige smaak en dat is perfect in combinatie met de frisse yoghurt.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

stuk(s)

Sjalot

gram

Pastinaak

stuk(s)

Knoflookteen

gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

takje(s)

Verse rozemarijn

stuk(s)

Baguette

(Bevat: Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Noten, Sesamzaad)

gram

Aardappelen

gram

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

ml

Zonnebloemolie

el

Witte balsamicoazijn

stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

ml

Water

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3022 kJ
Energie (kcal)722 kcal
Vetten51.6 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten51.5 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels9 g
Eiwitten9 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Staafmixer
Steelpan
Bord
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Soep voorbereiden
1
  • Schil de pastinaak en de kruimige aardappelen en snijd in grove stukken. Houd 3 pastinaakschillen per persoon apart om pastinaakchips van te maken in stap 4.
  • Snijd de sjalot in halve ringen. Pers 1/2 knoflookteen per persoon of snijd fijn (zie Tip).
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 1 - 2 minuten.
  • Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Voeg de aardappelen en pastinaak toe en bak 1 - 2 minuten mee. 

Tip: De overige knoflook gebruik je ongepeld in stap 3. 

Soep afmaken
2
  • Voeg de benodigde hoeveelheid water toe aan de soeppan. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan en kook het geheel, afgedekt, 20 - 22 minuten op middelhoog vuur.
  • Pureer de soep met een staafmixer (zie Tip). Breng de soep op smaak met peper en zout.

Tip: Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat extra water toe tijdens het pureren.

Knoflook-rozemarijnolie maken
3
  • Kneus de overige knoflook met de platte kant van een mes.
  • Knip van elk rozemarijntakje een stukje van 2 cm af. Houd apart om het dessert mee te decoreren.
  • Verhit 2 el olijfolie per persoon in een kleine steelpan op laag vuur en voeg de rozemarijn en knoflook toe. Laat de rozemarijn en knoflook 20 minuten op laag vuur in de olie trekken (zie Tip).
  • Laat afkoelen.

Tip: Houd de pan in de gaten en zet het vuur indien nodig nog lager, zodat de knoflook niet te bruin kleurt.

Pastinaakchips maken
4
  • Verhit 3 el zonnebloemolie per persoon in een tweede steelpan op middelhoog vuur. Controleer of de olie goed heet is door een stukje pastinaakschil aan de olie toe te voegen. Als de olie begint te bruisen is het heet genoeg om de chips te bakken. 
  • Frituur de pastinaakschillen 30 - 60 seconden, of tot ze goudbruin kleuren en krokant zijn (zie Tip). Laat de pastinaakchips uitlekken op een bord met keukenpapier. 
  • Bewaar in een luchtdicht doosje tot gebruik. 

Tip: Frituur de pastinaakschillen in delen voor een krokanter resultaat. 

Knoflookbrood bakken
5
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de knoflook uit de knoflook-rozemarijnolie en verwijder de schil. Hak de knoflook fijn. Meng in een kleine kom de knoflook met 1/2 el rozemarijnolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd 2 schuine baguettesneetjes van 1 cm dik per persoon af en besmeer met de knoflook-rozemarijnolie. Bak 5 - 7 minuten in de oven.
Serveren
6
  • Verdeel de soep over diepe borden.
  • Garneer met de yoghurt, de overige knoflook-rozemarijnolie en de pastinaakchips.
  • Serveer met het knoflookbrood. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy tostada's met kip

Cheesy tostada's met kip

met mais, tomaat en salade met limoendressing
Noedels met kip, pinda's en paksoi

Noedels met kip, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

met zelfgemaakte hummus en gezouten amandelen
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

met frieten en smashed komkommersalade
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

met rucola, balsamicocrème en geroosterde groenten
Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

met wortelbroodje, koolsla en aardappeltjes
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

met wortel-linzensalade en verse kruiden
Pompoen met pecorino en knapperige salie

Pompoen met pecorino en knapperige salie

met romige parelgerstrisotto met champignons
Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

met courgette en cherrytomaten
Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

met aardappelen, wortel en sperziebonen
Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

met salade met citroendressing en pompoenpitten
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Heek met Scandinavische stijl salade

Heek met Scandinavische stijl salade

met aardappelen, dille en botersla
Romige mafaldine met garnalen

Romige mafaldine met garnalen

met prei, tomaat en verse dille
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

met balsamico-aardappeltjes en komkommersalade
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

met zuurkoolsalade, cranberrychutney en peterselie
Bowl met krokante kipschnitzel

Bowl met krokante kipschnitzel

met avocado, zoet-pittige chilimayo, rijst en wortellinten
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus
Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

met basilicum, aubergine en geroosterd amandelschaafsel