Chocolademousse met sinaasappelcoulis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chocolademousse met sinaasappelcoulis

Chocolademousse met sinaasappelcoulis

met rozemarijn-kerstbomen en gezouten amandelen

Met deze klassieke combinatie van chocolade met sinaasappel maak je gegarandeerd indruk op je gasten.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

1 takje(s)

Verse rozemarijn

10 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

1 stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

⅕ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1763 kJ
Energie (kcal)421 kcal
Vetten28.1 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten35.2 g
waarvan suikers33.6 g
Vezels3.5 g
Eiwitten5.1 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Kom
Steelpan
Hittebestendige kom
Mixer
Mixer

Instructies

Sinaasappelcoulis maken
1
  • Was de sinaasappel en snijd met een dunschiller of scherp mesje van elke sinaasappel van boven naar beneden een lange schil af (zonder wit).
  • Pers de sinaasappel uit boven een steelpan. 
  • Knip van elk rozemarijntakje een stukje van 2 cm af en bewaar ter decoratie.
  • Verhit het sinaasappelsap in de steelpan met de schillen, de overige rozemarijn en 1/2 el suiker per persoon op middelhoog vuur. Kook het sinaasappelsap ongeveer 15 minuten, of tot het stroperig wordt (zie Tip).
  • Schenk de siroop in een kom en bewaar afgedekt in de koelkast.

Tip: Voeg eventueel een extra eetlepel suiker toe of verhoog het vuur als de coulis niet stroperig wordt. 

Chocolade smelten
2
  • Breng een laagje water aan de kook in een tweede steelpan. Draai daarna het vuur laag. 
  • Zet een hittebestendige kom bovenop de steelpan, maar zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocoladedruppels au bain-marie smelten in de kom. 
  • Roer de chocolade goed door en voeg een klein snufje zout toe.Zet apart tot het afgekoeld, maar nog wel vloeibaar is.
Mengen
3
  • Klop in een grote kom de slagroom met een mixer tot er stevige pieken ontstaan (zie Tip). Haal 1/3 van de slagroom uit de kom en bewaar apart.  
  • Spatel voorzichtig 1/3 van de chocolade door de slagroom in de grote kom tot er geen klontjes meer zijn.
  • Herhaal dit tot de chocolade op is.
  • Verdeel de achtergehouden slagroom over glaasjes. Schep hierop de chocolademousse. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Tip: Zorg dat de kom en mixer goed schoon zijn en dat de slagroom koud is. Dat maakt het kloppen gemakkelijker.

Serveren
4
  • Hak de gezouten amandelen grof.
  • Verwijder de sinaasappelschil en rozemarijntakjes uit de coulis (zie Tip).
  • Verdeel de sinaasappelcoulis over de chocolademousse.
  • Garneer met de gezouten amandelen. 
  • Steek de achtergehouden rozemarijntakjes met de blaadjes naar beneden in de chocolademousse. Bestrooi met wat poedersuiker voor een sneeuweffect. 

Tip: Houd je van een extra intense sinaasappelsmaak? Snijd de sinaasappelschil uit de coulis dan in de lengte in dunne reepjes en gebruik deze als garnering.