Voor dit gerecht hebben we kippendij gekonfijt. Konfijten is een kooktechniek waarbij vlees, wild of gevogelte langdurig wordt gegaard in dierlijk vet. Wij hebben hier verse kruiden aan toegevoegd voor extra veel smaak. De konfijtte kippendij is 3 uur lang gegaard op een temperatuur van 75 graden celsius.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Vastkokende aardappelen
¼ stuk(s)
Flespompoen
1 stuk(s)
Appel
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 takje(s)
Verse rozemarijn
1 stuk(s)
Gekonfijte kippendij
1 el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen (musica) en flespompoen en snijd beide in blokjes van 2 cm. Verwijder het klokhuis van de appel (goudreinet) en snijd in even grote blokjes. Snijd of pers de knoflook fijn.
Kook de aardappelen 10 minuten voor in de pan met deksel. Voeg halverwege de pompoenblokjes toe en kook 5 minuten mee.
Giet de aardappelen en pompoenblokjes af en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Voeg de knoflook toe, besprenkel met olijfolie en meng goed door. Voeg de rozemarijntakjes toe en bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg halverwege de appel toe en schep een keer om. Breng op smaak met peper en zout.
Smelt ondertussen de roomboter in een koekenpan (zie tip) en bak de gekonfijte kippendij 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.
Verdeel de geconfijte kippendij en pompoen-aardappelschotel over de borden.