Skip to main content
Chocolademousse met sinaasappelcoulis
Chocolademousse met sinaasappelcoulis

Chocolademousse met sinaasappelcoulis

met rozemarijn-kerstbomen en gezouten amandelen

Met deze klassieke combinatie van chocolade met sinaasappel maak je gegarandeerd indruk op je gasten.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Amandelnoten
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 milliliters

Heavy cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

50 g

Chocolate chips

(Contains: Melk (inclusief lactose), Soja May be present: Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

10 g

Salted almonds

(Contains: Amandelnoten, Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

1 sprig

Fresh rosemary

10 g

Powdered sugar

(May be present: Gluten, Noten, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja)

1 piece

Easy peel orange

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sugar

⅕ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)1763 kJ
Calories421 kcal
Fat28.1 g
Saturated Fat14.7 g
Carbohydrate35.2 g
Sugar33.6 g
Dietary Fiber3.5 g
Protein5.1 g
Salt0.6 g
Potassium135.8 mg
Calcium30 mg
Iron0.1 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Saucepan
heat resisting bowl
Hand mixer
Hand mixer

Cooking Steps

Sinaasappelcoulis maken
1
  • Was de sinaasappel en snijd met een dunschiller of scherp mesje van elke sinaasappel van boven naar beneden een lange schil af (zonder wit).
  • Pers de sinaasappel uit boven een steelpan. 
  • Knip van elk rozemarijntakje een stukje van 2 cm af en bewaar ter decoratie.
  • Verhit het sinaasappelsap in de steelpan met de schillen, de overige rozemarijn en 1/2 el suiker per persoon op middelhoog vuur. Kook het sinaasappelsap ongeveer 15 minuten, of tot het stroperig wordt (zie Tip).
  • Schenk de siroop in een kom en bewaar afgedekt in de koelkast.

Tip: Voeg eventueel een extra eetlepel suiker toe of verhoog het vuur als de coulis niet stroperig wordt. 

Chocolade smelten
2
  • Breng een laagje water aan de kook in een tweede steelpan. Draai daarna het vuur laag. 
  • Zet een hittebestendige kom bovenop de steelpan, maar zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocoladedruppels au bain-marie smelten in de kom. 
  • Roer de chocolade goed door en voeg een klein snufje zout toe.Zet apart tot het afgekoeld, maar nog wel vloeibaar is.
Mengen
3
  • Klop in een grote kom de slagroom met een mixer tot er stevige pieken ontstaan (zie Tip). Haal 1/3 van de slagroom uit de kom en bewaar apart.  
  • Spatel voorzichtig 1/3 van de chocolade door de slagroom in de grote kom tot er geen klontjes meer zijn.
  • Herhaal dit tot de chocolade op is.
  • Verdeel de achtergehouden slagroom over glaasjes. Schep hierop de chocolademousse. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Tip: Zorg dat de kom en mixer goed schoon zijn en dat de slagroom koud is. Dat maakt het kloppen gemakkelijker.

Serveren
4
  • Hak de gezouten amandelen grof.
  • Verwijder de sinaasappelschil en rozemarijntakjes uit de coulis (zie Tip).
  • Verdeel de sinaasappelcoulis over de chocolademousse.
  • Garneer met de gezouten amandelen. 
  • Steek de achtergehouden rozemarijntakjes met de blaadjes naar beneden in de chocolademousse. Bestrooi met wat poedersuiker voor een sneeuweffect. 

Tip: Houd je van een extra intense sinaasappelsmaak? Snijd de sinaasappelschil uit de coulis dan in de lengte in dunne reepjes en gebruik deze als garnering. 

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes