Skip to main content
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra

4.1
(45)
Allergens:
Amandelnoten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Shallot

1 piece

Garlic

½ piece

Courgette

125 g

Red cherry tomatoes

¼ sprig

Fresh rosemary

85 g

Orzo

5 g

Shaved almonds

(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

120 g

Beef mince

20 g

Grated Gruyère DOP

Not included in your delivery

1 teaspoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories193 kcal
Energy (kJ)809 kJ
Fat14.2 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate10.9 g
Sugar7.9 g
Dietary Fiber3.7 g
Protein3.4 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve maantjes en halveer de cherrytomaten. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

Tip: Wist je dat je met dit gerecht ruim 300 g groente eet en ruim een kwart van de ADH calcium binnenkrijgt?

Orzo bereiden
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Weeg de orzo af, voeg toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 – 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg extra water toe als de orzo te droog wordt.

Roosteren
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel met de helft van de rozemarijn goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de knoflook en het rundergehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de courgette en de overige rozemarijn toe en bak 6-8 minuten mee. Voeg halverwege de cherrytomaten toe (zie TIP).

Tip: Geen haast? Rooster de tomaten met een beetje olie, peper & zout 15 minuten in de oven op 200 graden. Verdeel de tomaten bij het serveren over de orzo.

Op smaak brengen
5

Meng het gehakt, de groenten en de helft van de geraspte gruyère door de orzo (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Gruyère is een relatief pittige kaas. Is niet iedereen hier liefhebber van? Voeg de gruyère dan niet toe aan de orzo, maar laat de liefhebbers het gerecht er naar smaak mee garneren.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden. Garneer met het rozemarijn-amandelschaafsel en overige geraspte gruyère.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes