Skip to main content
Penne met witlof en paddenstoelenroomsaus
Penne met witlof en paddenstoelenroomsaus

Penne met witlof en paddenstoelenroomsaus

met verse krulpeterselie

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Penne

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

1 piece

Endive

100 g

Pre-cut ​​mushroom mix

100 milliliters

Heavy cream

2.5 g

Fresh curly parsley

Not included in your delivery

1 tablespoon

Red wine vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories566 kcal
Energy (kJ)2367 kJ
Fat53.1 g
Saturated Fat23.3 g
Carbohydrate12.1 g
Sugar10 g
Dietary Fiber4.7 g
Protein7.3 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne en kook de penne afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. 
  •  Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Witlof snijden
2
  • Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. 
  • Verwijder de harde kern en snijd het witlof in fijne halve ringen.
Saus maken
3
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui en knoflook 2 -3 minuten.
  • Voeg de paddenstoelen en het grootste deel van de witlof toe (zie TIP) en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.  
  • Blus af met de slagroom en rodewijnazijn (zie TIP) en verkruimel het bouillonblokje erboven, roer goed door. 
  • Kook de saus nog 3 minuten op middellaag vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip: Heb je witte wijn in huis? Vervang dan de rodewijnazijn door witte wijn, deze zorgt ook voor mooie frisse zuren in het gerecht.

Mengen en serveren
4
  • Hak ondertussen de krulpeterselie fijn. 
  • Schep de penne door de saus en verwarm al roerende zodat alle smaken goed verdeeld zijn. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. 
  • Serveer de penne in diepe borden. Bestrooi met de overige witlof en garneer met de krulpeterselie.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 g groente bevat?

More delicious recipes with similar ingredients

Beenham met kruidenkorst uit de oven

Beenham met kruidenkorst uit de oven

met zelfgemaakte uienjus
Luxe Thaise viscurry met zwarte rijst

Luxe Thaise viscurry met zwarte rijst

met champignons en kokosmelk
Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

met romige paddenstoelensaus, spitskool en broccoli
Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie

Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie

met yoghurt en krokante pastinaakchips
Fusion kipgehaktbrood met curry-udonnoedels

Fusion kipgehaktbrood met curry-udonnoedels

met kruidige kokossaus met limoen en gomasio
Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

met aardappelpuree, sperziebonen, spekjes en amandelschaafsel
Ravioli met tuinbonen

Ravioli met tuinbonen

met saus van gekruid gemengd gehakt en groentemix
Hartige pie van gemengd gehakt

Hartige pie van gemengd gehakt

met wortel, bleekselderij en tomaat
Witte asperges met ham en gekookt eitje

Witte asperges met ham en gekookt eitje

met aardappelen en hollandaisesaus
Gebakken heekfilet met zelfgemaakte rozemarijnboter

Gebakken heekfilet met zelfgemaakte rozemarijnboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen
Gigli met champignons en miso-roomsaus

Gigli met champignons en miso-roomsaus

met spinazie en grana padano
Cheesy naanpizza met burrata en Italiaanse kaas

Cheesy naanpizza met burrata en Italiaanse kaas

met aubergine, champignons en basilicumcrème
Penne met rode pesto-tomatensaus

Penne met rode pesto-tomatensaus

met geroosterde groenten
Gigli met burrata in tomatensaus

Gigli met burrata in tomatensaus

met champignons en wortel
Gemarineerde biefstuk met stroganoffsaus

Gemarineerde biefstuk met stroganoffsaus

met salade, peterselie en aardappelpartjes
Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus

Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus

met geraspte kaas
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Zwarte tagliatelle in tomatensaus

Zwarte tagliatelle in tomatensaus

met chorizo, garnalen, rucola en grana padano
Vegetarische balletjes met romige saus en cranberrychutney

Vegetarische balletjes met romige saus en cranberrychutney

met krieltjes, geroosterde sperziebonen en parmegiano reggiano
Camembert in bladerdeeg met appel en gekaramelliseerde ui

Camembert in bladerdeeg met appel en gekaramelliseerde ui

met frisse krieltjessalade

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Peppercorn Sauce

Steak with Peppercorn Sauce

with green beans, sundried tomatoes & potato wedges
Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

with pickled cucumber, coriander & peanuts
Creamy Chicken & Fennel Farfalle

Creamy Chicken & Fennel Farfalle

with Parmigiano Reggiano, spinach & chili pepper
Steak Strips with Mango Salsa

Steak Strips with Mango Salsa

over rice with rainbow slaw & Mexican-style spices
Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

with balsamic roasted tomatoes & courgette
Chicken Meatball Bulgur Bowl

Chicken Meatball Bulgur Bowl

with roasted bell pepper sauce, mushrooms & courgette
Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

with serundeng-style topping, Romano beans & chili pepper
Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

with scallions & peanuts
Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

hidden carrot & courgette! | with basil & sunflower seeds
Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

with cucumber salad & gomashio
Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

with lemon mayonnaise, pickled onion & green beans
Hearty Sweet Potato Soup

Hearty Sweet Potato Soup

with crème fraîche, malted grain bread & pumpkin seeds
Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

with potato wedges, spicy mayo & cucumber
Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

over rice with sweet potato, lime & coriander
Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

with pak choi, miso & fresh udon noodles
Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

with rice, broccolini, green beans & scallions
Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

with coriander, tahini & sesame seeds
Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

with boiled egg, beetroot, apple & fresh herbs
Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

with courgette, lemon & mint
BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

over curried pearl barley with Romano pepper & green beans