Skip to main content
Penne met tomatensaus

Bestrooi aan het einde ieder bord met wat provolone en salie voor de liefhebbers.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Vleestomaat

½ takje(s)

Verse rozemarijn

4 leaves

Verse salie

½ stuk(s)

Tomatenpuree

90 gram

Volkoren penne

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Provolonevlokken

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)617 kcal
Energie (kJ)2581.5 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten74 g
Vezels13 g
Eiwitten29 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de penne.

Snijd de vleestomaat in parten.
2

Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de vleestomaat in parten. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak de rozemarijn en salie fijn.

3

Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en rozemarijn 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en het grootste deel van de salie toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg de vleestomaat en zwarte balsamicoazijn toe en roerbak nog 1 minuut op middelhoog vuur.

4

Kook ondertussen de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

Voeg 100 ml water per persoon toe.
5

Voeg 100 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng afgedekt aan de kook.

Voeg de provolone toe.
6

Voeg vervolgens de spinazie, eventueel in delen, toe en laat slinken. Voeg de helft van de provolone toe en laat al roerende smelten. Breng op smaak met peper en zout.

7

Voeg de penne toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.

Garneer met de overige provolone.
8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige provolone. Garneer voor de liefhebbers met de overige salie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders