Granolarepen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Granolarepen

Granolarepen

12 stuks | met cranberry's, gemengde noten en sesamzaad

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Gluten
Haver
Pinda's
Pistachenoten
Pecannoten
Sesamzaad
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Havermout

(Bevat Gluten, Haver Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

80 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

40 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

40 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

40 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

3 tl

Gemalen kaneel

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Tahin

(Bevat Sesamzaad)

3 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

Zelf toevoegen

3 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6299 kJ
Energie (kcal)1506 kcal
Vetten89.7 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten121.5 g
waarvan suikers52.7 g
Vezels16.7 g
Eiwitten46.2 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Grote kom
Kom
Handmixer
Bakpapier
Ovenschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
  • Hak de pinda's, pistachenoten en gedroogde cranberry's grof en voeg toe aan een grote kom. Voeg de pecanstukjes toe.
2
  • Voeg de havermout, het sesamzaad en de gemalen kaneel toe aan de kom en meng.
  • Scheid de eiwitten van de dooiers. Klop in een vetvrije kom het eiwit met een handmixer tot een stevig geheel. Voeg de tahin, pindakaas en honing toe en meng goed.
  • Voeg het eiwitmengsel toe aan de kom met de havermout en meng voorzichtig door.
3
  • Bekleed een vierkante ovenschaal met bakpapier.
  • Schep het granolamengsel in de ovenschaal en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel (zie Tip).
  • Besprenkel met extra honing naar smaak. Strooi er eventueel een snufje zout overheen.
  • Bak 20 - 25 minuten in de oven.

Tip: Hierdoor blijft het mengsel aan elkaar plakken, zodat de granolarepen later niet verkruimelen of uit elkaar vallen.

4
  • Laat het gebakken granolamengsel afkoelen. Haal voorzichtig uit de ovenschaal en snijd met een scherp mes in dikke plakken.
  • Serveer de granolarepen.