Skip to main content
Griekse salade met witte kaas, kumato tomaat en olijven

Griekse salade met witte kaas, kumato tomaat en olijven

Bijgerecht | met ui en komkommer

4.4
(80)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Breng de zomer op tafel en geniet samen van een klassieke Griekse salade!

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Kumato-tomaat

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Ui

30 gram

Leccino-olijven

50 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Rodewijnazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)219 kcal
Energie (kJ)916 kJ
Vetten17.6 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten6.8 g
waarvan suikers4.1 g
Vezels2.5 g
Eiwitten6.5 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Kleine kom
Saladekom

Instructies

1

Snijd de kumato tomaat in kwarten. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakken van 1 cm dik. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de olijven.

2

Meng in een kleine kom 1/2 el extra vierge olijfolie met 1/2 el rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng in een saladekom de komkommer, kumato tomaat, ui en olijven door de dressing.

4

Verdeel de witte kaas over de salade. Besprenkel eventueel met wat extra vierge olijfolie naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders