Skip to main content
Steak crostini met Parmigiano Reggiano en citroen

Steak crostini met Parmigiano Reggiano en citroen

met balsamicocrème en gekaramelliseerde sjalot

Stel je perfecte feestmaaltijd samen met onze speciale kerstselectie! Dit heerlijke voorgerecht is een van de vele recepten die je kunt combineren om je ideale feestmaaltijd te creëren. Bekijk alle opties in de categorie Kerst.

Allergenen:
Tarwe
Gluten
Rogge
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Tarwe, Gluten, Rogge Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten)

50 gram

Fresco spalmabile - roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Soja)

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

5 gram

Tuinkers

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2189 kJ
Energie (kcal)523 kcal
Vetten24.3 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten51.1 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels4.1 g
Eiwitten24.7 g
Cholesterol8.3 mg
Zout1.5 g
Potassium154.7 mg
Calcium146.5 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Snijd het stokbrood in twee dikke plakken per persoon. Leg de plakken op een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met zout. Bak 6 - 8 minuten in de oven, of tot het brood goudbruin kleurt.
Snijden
2
  • Snijd de sjalot in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de sjalot en de steak 1 - 3 minuten per kant.
  • Haal de steak uit de pan en breng op smaak met peper. Laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Mengen
3
  • Blus de sjalot af met de witte balsamicoazijn, voeg de suiker toe en laat 1 - 2 minuten karamelliseren.
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano.
  • Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.
  • Meng in een kom de roomkaas met de Parmigiano Reggiano en 1/2 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper. 
Serveren
4
  • Scheur of knip de tuinkers af. 
  • Snijd de steak in vier dunne plakjes per persoon.
  • Beleg de crostini met de roomkaas, de steak en de sjalot.
  • Besprenkel met de balsamicocrème. Garneer met de tuinkers en de citroenrasp.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders