Skip to main content
Paascupcakes

Paascupcakes

om te delen | met Tony's Chocolonely karamel zeezout paaseitjes

3.4
(22)

.

Labels:
Recept
Allergenen:
Ei
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

200 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

150 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten: Gluten)

100 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Noten)

1.5 tl

Gemalen kurkuma

15 gram

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Lupine)

180 gram

Tony's Chocolonely - Paaseitjes melk karamel zeezout

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten: Gluten, Ei, Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

100 ml

[Plantaardige] melk

15 ml

Zonnebloemolie

75 gram

[Plantaardige] roomboter

¼ tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)7779 kJ
Energie (kcal)1859 kcal
Vetten80.5 g
waarvan verzadigd27.9 g
Koolhydraten250.3 g
waarvan suikers175.8 g
Vezels4.3 g
Eiwitten25.7 g
Zout5 g

Benodigdheden

Grote kom
Handmixer
Baking Paper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een muffinvorm met bakpapier: knip vierkantjes die groot genoeg zijn om in de muffinvormpjes te passen uit het bakpapier (zie Tip).
  • Voeg de roomboter, kristalsuiker en zonnebloemolie toe aan een grote kom. Klop met een handmixer op middelhoge snelheid tot een bleek en luchtig beslag.

Tip: Gebruik eventueel papieren muffinvormpjes als je deze in huis hebt.

Bakken
2
  • Voeg de eieren één voor één toe en meng tot ze zijn opgenomen in het beslag.
  • Weeg de bloem af. Voeg de bloem, het zout en de bakpoeder toe aan de kom en meng goed.
  • Voeg geleidelijk de melk toe en meng voorzichtig tot een gelijkmatig geheel.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en vul elke vorm tot net onder de rand.
  • Bak in 18 - 20 minuten volledig gaar en goudbruin.
Serveren
3
  • Mix ondertussen in een grote kom de roomkaas, kurkuma en poedersuiker tot een dik glazuur.
  • Bewaar in de koelkast tot de cupcakes klaar zijn.
  • Haal de cupcakes uit de vorm. Wacht met versieren tot de cupcakes zijn afgekoeld.
  • Schep het glazuur in een plastic zakje en knip er een klein hoekje af. Spuit het glazuur op de cupcakes en versier met de paaseitjes.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders