Skip to main content
Paascupcakes
Paascupcakes

Paascupcakes

om te delen | met Tony's Chocolonely karamel zeezout paaseitjes

3.4
(22)

.

Labels:
Recept
Allergenen:
Ei
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

200 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

150 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten: Gluten)

100 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Noten)

1.5 tl

Gemalen kurkuma

15 gram

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Lupine)

180 gram

Tony's Chocolonely - Paaseitjes melk karamel zeezout

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten: Gluten, Ei, Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

100 ml

[Plantaardige] melk

15 ml

Zonnebloemolie

75 gram

[Plantaardige] roomboter

¼ tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)7779 kJ
Energie (kcal)1859 kcal
Vetten80.5 g
waarvan verzadigd27.9 g
Koolhydraten250.3 g
waarvan suikers175.8 g
Vezels4.3 g
Eiwitten25.7 g
Zout5 g

Benodigdheden

Grote kom
Handmixer
Baking Paper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een muffinvorm met bakpapier: knip vierkantjes die groot genoeg zijn om in de muffinvormpjes te passen uit het bakpapier (zie Tip).
  • Voeg de roomboter, kristalsuiker en zonnebloemolie toe aan een grote kom. Klop met een handmixer op middelhoge snelheid tot een bleek en luchtig beslag.

Tip: Gebruik eventueel papieren muffinvormpjes als je deze in huis hebt.

Bakken
2
  • Voeg de eieren één voor één toe en meng tot ze zijn opgenomen in het beslag.
  • Weeg de bloem af. Voeg de bloem, het zout en de bakpoeder toe aan de kom en meng goed.
  • Voeg geleidelijk de melk toe en meng voorzichtig tot een gelijkmatig geheel.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en vul elke vorm tot net onder de rand.
  • Bak in 18 - 20 minuten volledig gaar en goudbruin.
Serveren
3
  • Mix ondertussen in een grote kom de roomkaas, kurkuma en poedersuiker tot een dik glazuur.
  • Bewaar in de koelkast tot de cupcakes klaar zijn.
  • Haal de cupcakes uit de vorm. Wacht met versieren tot de cupcakes zijn afgekoeld.
  • Schep het glazuur in een plastic zakje en knip er een klein hoekje af. Spuit het glazuur op de cupcakes en versier met de paaseitjes.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders