Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Deze week bak je een simpele en overheerlijke carrot cake. Je bedekt de cake zoals het hoort, met verse roomkaas-glazuur. Zet er een kopje slow drip bij voor de volledige koffiebar experience bij jou thuis.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
160 g
Roomboter
(Contains Milk)
400 g
Wortel
200 g
Kristalsuiker
4 unit
Ei
(Contains Egg)
200 g
Bloem
(Contains Gluten)
1.5 teaspoon
Bakpoeder
(Contains Lupine, Milk)
1.5 teaspoon
Gemalen kaneel
100 g
Poedersuiker
40 g
Roomkaas
(Contains Milk)
¼ teaspoon
Zout
Haal de boter uit de koelkast. Weeg 160 gram af en snijd in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hete lucht). Rasp de wortel grof. Bekleed een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm met bakpapier.
Meng in een grote kom de roomboter, kristalsuiker en het zout met een spatel of mixer tot een romige, luchtige massa. Mix één voor één de eieren door het beslag. Spatel vervolgens voorzichtig de bloem, het bakpoeder en de kaneel erdoor. Voeg als laatst de geraspte wortel toe (maar houd een lepel wortel opzij om mee te garneren in stap 4) en spatel door het beslag.
Giet het beslag vervolgens in de cakevorm. Bak de cake 50 - 60 minuten in de oven. Giet de poedersuiker in een kom. Voeg lepel voor lepel de roomkaas toe en klop met een vork tot een egale massa.
Controleer of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Besmeer de bovenkant van de cake met het roomkaas-glazuur en bestrooi met de overige geraspte wortel.