Carrot cake met roomkaas-glazuur
Carrot cake met roomkaas-glazuur

Carrot cake met roomkaas-glazuur

+/- 10 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Deze week bak je een simpele en overheerlijke carrot cake. Je bedekt de cake zoals het hoort, met verse roomkaas-glazuur. Zet er een kopje slow drip bij voor de volledige koffiebar experience bij jou thuis.

Allergens:
Milk
Egg
Gluten
Lupine

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 10 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

160 g

Roomboter

(Contains Milk)

400 g

Wortel

200 g

Kristalsuiker

4 unit

Ei

(Contains Egg)

200 g

Bloem

(Contains Gluten)

1.5 teaspoon

Bakpoeder

(Contains Lupine, Milk)

1.5 teaspoon

Gemalen kaneel

100 g

Poedersuiker

40 g

Roomkaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¼ teaspoon

Zout

Nutrition Values

Energy (kJ)1529 kJ
Calories365 kcal
Fat17 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate46 g
Sugar32 g
Dietary Fiber2 g
Protein6 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Parchment Paper
Large Bowl
Whisk
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de boter uit de koelkast. Weeg 160 gram af en snijd in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hete lucht). Rasp de wortel grof. Bekleed een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm met bakpapier.

Beslag mixen
2

Meng in een grote kom de roomboter, kristalsuiker en het zout met een spatel of mixer tot een romige, luchtige massa. Mix één voor één de eieren door het beslag. Spatel vervolgens voorzichtig de bloem, het bakpoeder en de kaneel erdoor. Voeg als laatst de geraspte wortel toe (maar houd een lepel wortel opzij om mee te garneren in stap 4) en spatel door het beslag.

Cake bakken
3

Giet het beslag vervolgens in de cakevorm. Bak de cake 50 - 60 minuten in de oven. Giet de poedersuiker in een kom. Voeg lepel voor lepel de roomkaas toe en klop met een vork tot een egale massa.

Serveren
4

Controleer of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Besmeer de bovenkant van de cake met het roomkaas-glazuur en bestrooi met de overige geraspte wortel.