
Appel-speculaastaart met speltbodem
12 stukken | Bak het zelf met verse ingrediënten
Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
20 gram
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
0.12 stuk(s)
Ei
70 gram
Speltdeegmix
(Bevat Gluten, Spelt Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Noten)
0.68 stuk(s)
Appel
0.51 tl
Gemalen kaneel
20 gram
Speculaasstukjes
Zelf toevoegen
0.17 el
Bloem
Benodigdheden
Instructies
Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Kluts een ei. Meng in een grote kom de speltdeegmix met de boter, de helft van het ei en 1 el water. Kneed het deeg met je handen tot een homogene massa (zie TIP). Vorm een bal van het deeg en wikkel het in vershoudfolie. Bewaar het deeg minimaal 1 uur in de koelkast.
Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het deeg dan 3-5 minuten met een vlindergarde.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Meng in een kom de appelblokjes met de kaneel. Vet een springvorm van 24 cm doorsnede in en bekleed de bodem met bakpapier (zie TIP).
Tip: Heb je geen springvorm? Dan kun je ook een ronde ovenschaal of taartvorm met dezelfde grootte gebruiken.
Haal het deeg uit de koelkast. Houd 1/4 van het deeg opzij. Verstuif wat bloem over het werkblad. Rol het overige deeg uit tot je de springvorm er volledig mee kunt bekleden (zie TIP). Verdeel de speculaasstukjes over de bodem, leg de appelblokjes erbovenop en druk aan. Rol het overige deeg uit, maak er dunne, rechte stroken van en leg ze in een kruispatroon over de appelblokjes.
Tip: Leg een vel vershoudfolie op het deeg - zo laat het zich gemakkelijker uitrollen.
Bak de taart 55 - 60 minuten in de oven, of tot de taart goudbruin is. Laat iets afkoelen. Snijd de taart in punten en verdeel over de borden (zie TIP).
Tip: Heb je slagroom in huis? Serveer de appeltaart dan met slagroom.