Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus

Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus

met puntpaprika en basilicum

Je brengt de pasta op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
•Eiwitrijk
Allergenen :
Tarwe
•Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Passata

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

¼ stuk(s)

Citroen

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2228 kJ
Energie (kcal)532 kcal
Vetten8 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten82.3 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels9.4 g
Eiwitten27.8 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Snijd de ui en puntpaprika in halve ringen. Snijd het basilicum fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de pasta en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat 200 gram venkel bijna 1/4 van de ADH kalium bevat? Kalium speelt een belangrijke rol in het regelen van de vochtbalans van ons lichaam en bij het doorgeven van prikkels naar ons zenuwstelsel.

Garnalen bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de garnalen toe en bak 1 - 2 minuten per kant.
  • Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.
Saus maken
3
  • Verhit dezelfde hapjespan opnieuw op middelhoog vuur.
  • Voeg de venkel, ui en puntpaprika toe en bak in 5 - 7 minuten gaar.
  • Voeg de Siciliaanse kruiden en de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Blus af met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 el kookvocht. Voeg de passata toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 4 - 5 minuten zachtjes koken.

 

Serveren
4
  • Voeg de garnalen en de pasta toe aan de venkel-tomatensaus en meng goed door (zie Tip).
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Rasp de schil van 1/4 citroen per persoon over de borden en garneer met het verse basilicum.
  • Serveer met de eventueel overige citroenpartjes.

Tip: Is de saus te droog? Voeg dan nog een beetje kookvocht toe.