Linguine met champignonroomsaus en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met champignonroomsaus en spekjes

Linguine met champignonroomsaus en spekjes

met portobello, pecorino en verse krulpeterselie

Eet je pasta graag al dente? Zorg dat het water niet onder haar kookpunt zakt als je de pasta toevoegt door ruim water, hard genoeg aan de kook te brengen.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Champignons

80 gram

Portobello

90 gram

Linguine

25 gram

Spekreepjes

2.5 gram

Verse krulpeterselie

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 ml

Olijfolie met citroen

20 gram

Geraspte pecorino

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)712 kcal
Energie (kJ)2978 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers9 g
Vezels6.6 g
Eiwitten24 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de linguine. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de portobello in lange dunne repen. Kook de linguine, afgedekt, 8 - 10 minuten al dente in de pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar wat het kookvocht.

Tip: Wist je dat paddenstoelen schimmels zijn? Ze behoren tot de groente en zijn rijk aan mineralen, vezels en vitaminen. Zo zit er in paddenstoelen veel vitamine B2, wat ervoor zorgt dat je energie op peil blijft en helpt ontstekingen te voorkomen.

Spekjes bakken
2

Verhit een grote hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 4 - 6 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de verse krulpeterselie fijn.

Champignons bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons en de portobellorepen 3 - 4 minuten. Voeg de ui en de knoflook toe en roerbak 1 - 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Roerbakken
4

Voeg de linguine, de spekreepjes en de kookroom toe aan de hapjespan met de champignons. Verhoog het vuur en voeg 2 el kookvocht per persoon toe. Kook het geheel 3 - 4 minuten, of tot de saus is ingedikt.

Afwerken
5

Haal de hapjespan van het vuur. Voeg de olijfolie met citroen, de helft van de krulpeterselie, de helft van de pecorino en 1/2 el roomboter per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de linguine over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en pecorino.