HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinguine Met Champignonroomsaus En Spekjes
topBanner
Linguine met champignonroomsaus en spekjes

Linguine met champignonroomsaus en spekjes

met portobello, pecorino en verse krulpeterselie

Lees meer

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Labels:Makkelijk
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Kleine rode ui

125 gram

Champignons

2 stuk(s)

Portobello

180 gram

Linguine

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Ei, Mosterd, Lupine)

60 gram

Spekblokjes

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

100 ml

Kookroom

(BevatMelk)

8 ml

Olijfolie met citroen

25 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3131 kJ
Energie (kcal)748 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels6 g
Eiwitten26 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water, met een snuf zout, aan de kook in een pan met deksel voor de linguine. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de kleine rode ui. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de portobello in lange dunne repen. Kook de linguine, afgedekt, 8 - 10 minuten al dente in de pan met deksel. Giet daarna af maar bewaar het kookvocht.

2

Verhit een grote hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 4 - 6 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de verse krulpeterselie fijn.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons en de portobello 3 - 4 minuten. Voeg de rode ui en de knoflook toe en roerbak 1 - 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de linguine, de spekblokjes en de kookroom toe aan de hapjespan met de champignons. Verhoog het vuur en voeg per persoon 2 el kookvocht toe. Kook het geheel 3 - 4 minuten, zodat de saus indikt.

5

Verwijder de hapjespan van het vuur. Voeg de olijfolie met citroen, de helft van de krulpeterselie, de helft van de pecorino en per persoon 1/2 el roomboter toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

6

Verdeel de linguine over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en pecorino.