topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine all'amatriciana

Linguine all'amatriciana

met spek, pecorino en een pittige tomatensaus

Amatriciana is een pastasaus die is ontstaan in het bergdorpje Amatrice, ten noorden van Rome. Deze saus heeft in Italië zelfs een officiële status bereikt voor regionale gerechten.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen :
Gluten
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

125 gram

Rode cherrytomaten

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

70 gram

Linguine

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Eieren, Mosterd, Lupine)

50 gram

Spekblokjes

5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

25 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2657 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers16 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en rode peper 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de cherrytomaten toe. Breng op smaak met peper en zout. Verlaag het vuur en kook 10 - 15 minuten zachtjes.

Spekjes bakken
3

Kook de linguine, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet daarna af, maar bewaar wat kookvocht. Laat uitstomen zonder deksel. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 4 - 6 minuten krokant. Voeg de spekjes en het vrijgekomen bakvet toe aan de tomatensaus en roer goed.

Basilicum snijden
4

Snijd het verse basilicum in reepjes.

Afwerken
5

Voeg de linguine, een scheut kookvocht, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum toe aan de saus. Schep goed om en verhit kort.

Serveren
6

Verdeel de rucola over de borden en serveer de linguine all'Amatriciana hierop. Garneer met het overige basilicum en de overige pecorino.