Skip to main content
Linguine all'amatriciana

Linguine all'amatriciana

met spek, pecorino en een pittige tomatensaus

4.2
(1,4K)

Amatriciana is een pastasaus die is ontstaan in het bergdorpje Amatrice, ten noorden van Rome. Deze saus heeft in Italië zelfs een officiële status bereikt voor regionale gerechten. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

2 piece

Garlic

½ piece

Red chili pepper

125 g

Red cherry tomatoes

50 g

Bacon lardons

1 pack

Chopped tomatoes

70 g

Linguine

5 g

Fresh basil

25 g

Grated Pecorino DOP

20 g

Arugula

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)2723 kJ
Calories651 kcal
Fat27 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate69 g
Sugar18 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein28 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel.

Tip: Pasta all'Amatriciana is een vrij pittig gerecht. Houd jij daarvan? Voeg dan wat zaadjes of zaadlijsten van de rode peper toe om het gerecht pittiger te maken.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Bak de ui, knoflook en rode peper 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de cherrytomaten toe. Breng op smaak met peper en zout. Verlaag het vuur en kook 10 - 15 minuten zachtjes.

Tip: Dit gerecht bevat meer dan 350 gram groente per persoon! Wist je dat groente in blik of pak ongeveer net zoveel voedingsstoffen bevat als verse groente?

Spekjes bakken
3

Kook de linguine, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet daarna af, maar bewaar wat kookvocht. Laat uitstomen zonder deksel. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 4 – 6 minuten krokant. Voeg de spekjes en het vrijgekomen bakvet toe aan de tomatensaus en roer goed.

Tip: Je gebruikt niet alle linguine in dit recept. De overige linguine kun je in kleine stukken breken en meekoken in een soep. Ben je een grote eter? Kook dan alle linguine.

Basilicum snijden
4

Snijd het verse basilicum in reepjes.

Afwerken
5

Voeg de linguine, een scheut kookvocht, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum toe aan de saus. Schep goed om en verhit kort.

Serveren
6

Verdeel de rucola over de borden en serveer de linguine all'Amatriciana hierop. Garneer met het overige basilicum en de overige pecorino.

Tip: Wist je dat 20 g rucola al meer ijzer, vitamine A en calcium bevat dan veel andere groenten per 100 g?

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes