Door slim te combineren hoeft het koken van een lekkere maaltijd helemaal niet lang te duren. Vandaag gebruik je groenten die je niet hoeft te snijden en die vlug gaar zijn. Een snelle saus maak je door krachtige smaakmakers te gebruiken als currypasta, tapenade, pesto of zoals vandaag: olijvencrème. Deze crème heeft een bijzondere, hartige smaak. Samen met de belegen geitenkaas zorgt dit ingrediënt voor een smaakvolle saus.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Linguine
(Contains: Gluten May be present: Soja, Mosterd, Lupine, Ei)
½ unit
Knoflookteen
100 g
Courgette-spaghetti
65 g
Babyspinazie
(May be present: Selderij)
40 g
Olijvencrème
(Contains: Melk (inclusief lactose), Mosterd)
25 g
Geitenkaas, geraspt
(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
0.13 unit
Groentebouillonblokje
½ tablespoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel, voeg de linguine toe en kook 12 – 14 minuten. Giet af en bewaar een klein beetje kookvocht. • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
• Verhit 5 minuten voordat de linguine klaar is de roomboter in een wok op middelhoog vuur, voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut. • Voeg de courgettespaghetti toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roerbak 1 – 2 minuten.
• Voeg het grootste deel van de babyspinazie, de olijvencrème, de helft van de geraspte geitenkaas, de linguine, 11/2 el kookvocht per persoon, de witte balsamicoazijn en flink wat zwarte peper toe aan de wok en schep om. • Verhit op middelmatig vuur totdat de spinazie begint te slinken.
• Verdeel de overige babyspinazie over de borden. • Schep de linguine erop en bestrooi met de overige geitenkaas.