Skip to main content
Pasta met blauwekaas-champignonsaus

Pasta met blauwekaas-champignonsaus

met peer en spekjes

4.3
(646)

Dit eenvoudig te bereiden recept bewijst dat blauwe kaas niet alleen lekker is op een kaasplank én dat hartig en zoet heel goed samen gaan. In de pastasaus wordt de sterke smaak van de kaas perfect aangevuld door de fruitige, zoete smaak van de peer. Een gouden combinatie als je het ons vraagt.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Linguine

(Contains: Gluten May be present: Soja, Mosterd, Lupine, Ei)

40 g

Spekblokjes

125 g

Champignons

½ unit

Peer

100 milliliters

Kookroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

40 g

Danablu

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2.5 g

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

20 g

Rucola

(May be present: Selderij)

to taste

Fles olijfolie

Not included in your delivery

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3699 kJ
Calories884 kcal
Fat48 g
Saturated Fat27.1 g
Carbohydrate79 g
Sugar15.8 g
Dietary Fiber7 g
Protein30 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Bowl

Cooking Steps

Linguine koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine. Kook de linguine, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg eventueel een kleine beetje olijfolie toe en meng goed door, zodat de linguine niet te veel aan elkaar gaat plakken.

Spekjes bakken
2

Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 6 – 7 minuten knapperig. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine blokjes. Haal de spekjes uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

Bakken
3

Voeg de champignons toe aan dezelfde hapjespan en bak deze 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peer toe en bak nog 1 minuut.

Saus maken
4

Voeg de kookroom en Danablu toe en roer goed door. Laat de saus 8 – 10 minuten inkoken. Voeg de laatste 5 minuten de gebakken spekblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

Topping maken
5

Hak ondertussen de krulpeterselie grof. Meng in een kom de rucola met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon.

6

Verdeel de rucola over de borden en leg de linguine hier half op. Verdeel de blauwekaas-champignonsaus en peer over de linguine en garneer het gerecht met de peterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes