Skip to main content
Snelle linguine met kipgehakt

Snelle linguine met kipgehakt

Met prei en tomaatjes in rode pesto-saus

4.3
(656)

Elke pastasoort komt uit een andere regio in Italië – zo komt linguine oorspronkelijk uit Genua en wordt het daar 'trenette' genoemd. Deze pasta is breder dan spaghetti en lijkt qua vorm meer op fettuccine. Volgens de Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus en leent deze pasta zich perfect voor een lichte saus gemaakt met pesto.

Allergens:
Gluten
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Linguine

(Contains: Gluten May be present: Soja, Mosterd, Lupine, Ei)

½ unit

Prei

125 g

Rode cherrytomaten

100 g

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

2.5 g

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

50 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

40 g

Rode pesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4004 kJ
Calories957 kcal
Fat54 g
Saturated Fat14.4 g
Carbohydrate78 g
Sugar14 g
Dietary Fiber9 g
Protein35 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Linguine koken
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. • Snijd ondertussen de prei in dunne halve ringen en halveer de cherrytomaten.

Prei en cherrytomaten bakken
2

• Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op hoog vuur, voeg de prei en peper en zout toe en bak 2 minuten. • Voeg de cherrytomaten toe, dek de pan af, zet het vuur middelmatig en bak nog 3 minuten.

Kipgehakt bakken
3

• Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak het gehakt in 3 minuten los. • Snijd het basilicum fijn. • Voeg de spinazie, linguine, rode pesto, een scheutje kookvocht en het kipgehakt met bakvet toe aan de prei en tomaten. • Schep 1 minuut goed om, tot de spinazie geslonken is.

Serveren
4

• Verdeel de linguine over de borden. • Garneer met het basilicum.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes