Skip to main content
Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus
Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus

Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus

Het kipgehakt is gekruid met Oosterse kruiden

4.2
(3,7K)

Gadogado is een traditioneel Indonesisch gerecht en bestaat uit onder andere groenten en pindasaus. Elke streek kent zijn eigen variant. De gadogado-saus zorgt voor een zoete smaak. Dit gerecht bevat ook Thaise basilicum; een tropisch kruid dat, in vergelijking met ‘gewone’ basilicum, een anijsachtige smaak heeft.

Allergens:
Gluten
Soja
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Zilvervliesrijst

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Verse gember

150 g

Sperziebonen

62.5 g

Champignons

110 g

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

1 unit

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

40 g

Gadogado-saus

(Contains: Pinda's)

1.5 leaves

Thaise basilicum

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

1 tablespoon

Ketjap manis

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories751 kcal
Energy (kJ)3142 kJ
Fat23 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate96 g
Dietary Fiber10 g
Protein36 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Knife
Plate

Cooking Steps

1

Kook 300 ml water voor de zilvervliesrijst in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 15 - 20 minuten. Giet, als het nodig is, af en laat afgedekt nagaren.

Snijd de champignons in plakken
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Dop de sperziebonen alleen bij de steelaanzet en snijd in stukken van 2 - 3 cm. Snijd de champignons in plakken.

Bak het kipgehakt
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook en gember 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in ongeveer 3 minuten rul. Voeg de sperziebonen en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten. Voeg halverwege de champignons en de sojasaus toe en roerbak de laatste 5 minuten zonder deksel.

Roer tot een dikke saus
4

Verhit een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de gadogado-saus, ketjapsaus en 50 ml water per persoon toe en roer, met een garde, tot een dikke saus. Zet daarna het vuur uit.

Serveer en garneer met de overige basilicum
5

Scheur ondertussen de Thaise basilicum klein en voeg, vlak voor het opdienen, het grootste deel toe aan de wok of hapjespan.

6

Verdeel de rijst en groenten met kipgehakt over de borden. Garneer met de overige Thaise basilicum en serveer met de gadogado-saus.

Tip! Erg lekker: schep de rijst tegelijk met de Thaise basilicum bij het kipgehakt en de groenten. Roerbak nog enkele minuten. Op deze manier krijgt de rijst extra veel smaak.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes