Skip to main content
Spinazie-bataatcurry met pinda’s en frisse yoghurt
Spinazie-bataatcurry met pinda’s en frisse yoghurt

Spinazie-bataatcurry met pinda’s en frisse yoghurt

Extra in de 5-maaltijdenbox

3.9
(791)

Yoghurt bestaat al een lange tijd en is afkomstig uit Azië. Waarschijnlijk is het per toeval en uit nood ontstaan, doordat melk bewaren nauwelijks mogelijk was door de hoge temperaturen. De Turkse yoghurt in dit gerecht heeft een romige smaak en is vrij vol van structuur. Perfect voor bij deze curry!

Allergens:
Pinda's
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Selderij
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Basmatirijst

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

150 g

Zoete aardappel

75 milliliters

Kokosmelk

150 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

2 sprig

Verse koriander

(May be present: Selderij)

12.5 g

Pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

1 tablespoon

Labne

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

2 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains: Selderij, Mosterd)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

⅕ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)3217 kJ
Calories769 kcal
Fat27 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate107 g
Dietary Fiber10 g
Protein18 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Knife

Cooking Steps

1

Kook 200 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 12 minuten. Giet daarna, als het nodig is, af en laat zonder deksel uitstomen.

Roer de kokosmelk goed door
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bataat en currykruiden toe en bak 1 minuut mee.

Voeg de kokosmelk toe
4

Voeg vervolgens de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.

Voeg de spinazie toe
5

Scheur ondertussen de spinazie klein. Hak de koriander fijn en hak de pinda’s grof. Voeg de spinazie toe aan de bataat, laat slinken en breng op smaak met peper en zout.

Garneer het gerecht met de pinda’s en koriander
6

Verdeel de rijst over de borden en verdeel de curry over de rijst. Voeg de Turkse yoghurt toe en garneer met de pinda’s en koriander.

Tip! De kokosmelk kan eventueel klonten vormen. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klonten zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk die voor een extra volle smaak zorgen.

Wees zuinig met het toevoegen van water. Uit de spinazie komt namelijk ook al veel vocht. Voeg liever iets minder toe en voeg later eventueel extra water toe. Is de curry toch te waterig? Zet deze dan zonder deksel op hoog vuur en laat overtollig vocht verdampen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes