Skip to main content
Massaman-viscurry
Massaman-viscurry

Massaman-viscurry

met de smaak van kruidnagel, kardemom, gember en nootmuskaat

3.7
(3,3K)

De massaman currypasta bevat verse kruiden zoals kruidnagel, kardemom, gember, anijs, nootmuskaat, limoen, kurkuma, kaneel, korianderzaad, komijnzaad en citroengras. Wil je dit gerecht een extra Oosters tintje geven? Vervang de zonnebloemolie dan door sesamolie.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Noten
Pinda's
Gluten
Soja
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Pandanrijst

½ unit

Aubergine

½ unit

Prei

100 milliliters

Kokosmelk

50 g

Massaman currypasta

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten, Pinda's)

½ unit

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

1 unit

Pangasiusfilet

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories704 kcal
Energy (kJ)2945.5 kJ
Fat27 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate80 g
Dietary Fiber8 g
Protein30 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Large Pan
Knife

Cooking Steps

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de prei in ringen
2

Snijd de aubergine in blokjes en de prei in ringen. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

Verhit de currypasta
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de currypasta al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk en sojasaus toe en meng goed met de currypasta. Voeg de aubergine toe, dek de pan af en laat 7 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de prei toe.

Laat de pangasiusfilet in de curry koken
4

Snijd ondertussen de pangasiusfilet in 4 gelijke stukken. Leg de pangasiusfilet op de curry, dek de pan af en laat 6 minuten op middelhoog vuur koken. Schep tussendoor 1 - 2 keer voorzichtig om.

5

Breng de curry op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en de curry over de borden.

Tip! De kokosmelk kan eventueel klonten vormen. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klonten zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk die voor een extra volle smaak zorgen.

Kokosmelk over? Schenk het in ijsblokjesvormpjes en vries het dan in!

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes