Skip to main content
Linguine met chipolataworstjes
Linguine met chipolataworstjes

Linguine met chipolataworstjes

In pittige tomatensaus met paprika, harissa en basilicum

4.3
(292)

Deze pasta geeft jouw avond pit – de tomatensaus wordt namelijk op smaak gebracht met harissa. Deze saus uit het Midden-Oosten heeft als basis onder andere gedroogde rode peper, knoflook en komijn. Houd je erg van pittig eten? Voeg dan tijdens het koken wat extra harissa toe.

Allergens:
Selderij
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ unit

Gele paprika

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode ui

1.5 unit

Pruimtomaat

2.5 g

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

2 unit

Runderchipolataworstje

90 g

Linguine

(Contains: Gluten May be present: Soja, Mosterd, Lupine, Ei)

100 g

Passata

½ teaspoon

Harissa

½ teaspoon

Gedroogde oregano

15 g

Geraspte parmigiano reggiano

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¼ teaspoon

Rode wijnazijn

¼ teaspoon

Suiker

to taste

Peper en zout

to taste

Extra vierge olijfolie

Nutrition Values

Energy (kJ)3548 kJ
Calories848 kcal
Fat32 g
Saturated Fat11.6 g
Carbohydrate85 g
Sugar18.9 g
Dietary Fiber9 g
Protein48 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Peeler
Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Plate

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Snijd de gele paprika in repen. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de rode ui. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Rasp het blokje parmigiano fijn. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes.

Worstjes bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de chipolataworstjes in 4 – 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de gele paprika 7 – 9 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Pasta koken
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
4

Voeg ondertussen de rode ui en de knoflook toe aan de koekenpan met bakvet van de worstjes en fruit 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg de tomatenpassata, blokjes pruimtomaat, harissa (let op: pittig!), gedroogde oregano, rodewijnazijn en suiker toe en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Pasta mengen
5

Snijd ondertussen de worst in stukjes van 1 cm en voeg samen met de linguine en de helft van de gele paprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met het basilicum, de overige paprika en geraspte parmigiano.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes