topBanner
Langzaam gegaarde aubergine

Langzaam gegaarde aubergine

Met granaatappel, feta en pittenrijst

Lees meer

Verdeel de rijst over de kommen. Serveer met het spiegelei en garneer met de cashewnoten, de sesamzaadjes en het groene gedeelte van de bosui. Besprenkel met limoensap naar smaak.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

el

Ras el hanout

el

Aubergine

naar smaak

Pittenmix

Surinaamse rijst

Granaatappel

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Verse munt

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk (inclusief lactose), Sesamzaad)

Zelf toevoegen

Olijfolie

Extra vierge olijfolie

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3636 kJ
Energie (kcal)869 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels8 g
Eiwitten20 g
Zout0.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Aluminiumfolie
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kleine kom de olijfolie met de ras el hanout en breng op smaak met peper en zout. Halveer de aubergines in de lengte, snijd het vruchtvlees kruislinks in en besprenkel met de ras-el-hanout-olie. Pak de helften afzonderlijk in met aluminiumfolie, leg ze op een bakplaat en bak de aubergines 35 – 40 minuten in de oven.

2

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pittenmix goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd ondertussen de granaatappel open en haal de granaatappelpitjes uit de schil (let op: dit kan spetteren, pas op je kleding). Verbrokkel de feta en snijd de verse munt in reepjes.

5

Meng de rijst met de geroosterde pitten en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst over de borden en garneer met de munt. Leg de aubergine erbij en garneer deze met de feta en de granaatappelpitjes. Serveer met de yoghurt-tahinsaus.