De kurkuma geeft dit gerecht niet alleen een heerlijke smaak, maar ook nog eens een prachtige, gele kleur. Dit kruidige rijstgerecht met verse kurkumawortel heeft een pittige smaak door de rode peper en pikante honingpinda’s. Wil je het gerecht nog pittiger maken? Voeg dan de zaadjes van de rode peper toe.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Zilvervliesrijst
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
1 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Prei
125 gram
Champignons
2 cm
Verse kurkuma
1 tl
Gemalen komijnzaad
10 ml
Sojasaus
(Bevat: Gluten, Soja)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
20 gram
Pikante honingpinda's
(Bevat: Pinda's, Noten)
1 el
Zonnebloemolie
½ el
Ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de prei in fijne ringen en de champignons in plakken.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook, rode peper en gember 2 minuten op laag vuur. Rasp de kurkumawortel met een fijne rasp boven de pan (zie tip). Voeg het komijnpoeder toe en bak 30 seconden mee.
Voeg de prei en champignons toe aan de wok of hapjespan en roerbak 7 – 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de sojasaus, ketjap en peper en zout naar smaak toe. Voeg eventueel een scheutje water toe om aanbranden te voorkomen.
Kluts ondertussen in een kom het ei met peper en zout. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een omelet. Haal de omelet uit de pan, rol op en snijd in repen.
Voeg de rijst toe aan de wok of hapjespan en bak 5 minuten op hoog vuur. Schep regelmatig om. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de omeletreepjes en honingpinda’s.