Skip to main content
Koreaanse stijl gefrituurde kip met 'swicy' saus
Koreaanse stijl gefrituurde kip met 'swicy' saus

Koreaanse stijl gefrituurde kip met 'swicy' saus

met rijst, sesamzaad en komkommer-radijssalade

“Swicy” is de nieuwste smaaktrend die zowel zoete als pittige elementen combineert. Van hete honing tot zoete salsa's, pittige chips of kruidige snoepjes, deze onweerstaanbare combinatie wint aan populariteit in allerlei gerechten!

Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

100 gram

Kipfilethaasjes

½ stuk(s)

Komkommer

½ bosje(s)

Radijs

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

½ stuk(s)

Ui

30 gram

Tomatenketchup

¼ stuk(s)

Rode peper

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

25 gram

Bloem

1 el

Karnemelk

½ el

[Plantaardige] roomboter

2 tl

Wittewijnazijn

¼ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1.5 el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)3891 kJ
Energie (kcal)930 kcal
Vetten37.6 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten106.9 g
waarvan suikers27.2 g
Vezels4.9 g
Eiwitten38.7 g
Zout2.6 g
Potassium61.3 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Grote kom
Pan
Aluminiumfolie
Hoge kom
Staafmixer
Koekenpan met deksel
Bord
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de kip in blokjes van 1 cm en voeg toe aan een grote kom. Voeg de karnemelk toe en roer goed door. Dek de kom af met aluminiumfolie en zet in de koelkast om te marineren. Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de rijst 12 - 15 minuten, giet af en laat uitstomen (zie Tip).

Gezondheidstip: Let jij op je calorieinname? Serveer dan 2/3 van de rijst en gebruik de overige rijst een andere keer.

Saus maken
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snipper de ui. Voeg de gemberpuree, tomatenketchup, rode peper, ui en per persoon: 1 el ketjap en 15 ml water toe aan een hoge kom. Mix met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. Houd apart tot stap 5.

Beslag maken
3

Meng in een grote kom de Koreaanse kruidenmix met de bloem en 30 ml water per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip).

Tip: Als je een friteuse hebt, kun je deze ook gebruiken om de kip nog krokanter te maken. Draai het vuur zachter als de olie teveel spettert en dek de pan voorzichtig af met het deksel.

Kip frituren
4

Controleer of de olie heet genoeg is door wat van het beslag aan de pan toe te voegen. Als het beslag begint te bubbelen, is de olie heet genoeg voor de kip. Zet een bord met keukenpapier klaar om de gefrituurde kip op te leggen. Wentel de kip door het beslag en leg voorzichtig in de pan. Frituur de kip 5 - 6 minuten, of tot de kip goudbruin kleurt. Draai halverwege voorzichtig om.

Afmaken
5

Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de saus toe. Verlaag het vuur, roer goed door en laat de saus inkoken. De saus is klaar wanneer deze blijft plakken aan de achterkant van een lepel (zie Tip). Voeg de gefrituurde kip en de helft van de sesamzaadjes toe aan de saus en meng goed.

Tip: Laat de saus verder inkoken voor een wat dikkere saus hebt. Let op dat de saus niet verbrandt. 

Serveren
6

Meng in een saladekom de wittewijnazijn met de mayonaise, honing en overige ketjap. Snijd de radijs en komkommer in dunne plakjes. Voeg beide toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over diepe borden en serveer de salade ernaast. Leg de gefrituurde kip met saus erbovenop. Garneer met de overige sesamzaadjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Low-carb salade met kogelbiefstuk

Low-carb salade met kogelbiefstuk

met krokante kikkererwten en gegrilde courgette
Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

met aubergine en rode puntpaprika
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus
Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

met wortel, gember en verse koriander
Vegetarische pasta stroganoff

Vegetarische pasta stroganoff

met champignons en belegen kaas
Koreaanse-stijl gefrituurde kip

Koreaanse-stijl gefrituurde kip

met zoetzure groenten en broccolirijst
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kabeljauwfilet met zeekraal, olijvensalsa en citroen

Kabeljauwfilet met zeekraal, olijvensalsa en citroen

met romige puree, peterselie en tomaat
Romige kip in cheesy preisaus

Romige kip in cheesy preisaus

met rijst, paprika en peterselie
Heekfilet met pistou-aardappelpuree

Heekfilet met pistou-aardappelpuree

met cherrytomaten en spinazie
Pangasiusfilet met boterkappertjes, courgette en peterselie

Pangasiusfilet met boterkappertjes, courgette en peterselie

met tomatenorzo en Siciliaanse kruiden
Italiaanse stijl kalfs-cheeseburger

Italiaanse stijl kalfs-cheeseburger

met bruschettadip, Parmigiano Reggiano en frieten
Romige tahinnoedels met biefstukreepjes

Romige tahinnoedels met biefstukreepjes

met komkommer-pindasalade en ponzu
Stir-fry met noedels en kip

Stir-fry met noedels en kip

met courgette, rode peper en gomasio
Pizzabootje met kipgehakt en een Tex-Mex twist

Pizzabootje met kipgehakt en een Tex-Mex twist

met cheddar, puntpaprika en mais-salsa
Bietenplatbrood met kippendijfilet en chorizo

Bietenplatbrood met kippendijfilet en chorizo

met puntpaprika, zhoug en feta
Steak met romige groenten en Siciliaanse kruiden

Steak met romige groenten en Siciliaanse kruiden

met champignons, courgette en BBQ-rub
Romige rigatoni met geitenkaas en gebakken salie

Romige rigatoni met geitenkaas en gebakken salie

in cherrytomatensaus met geroosterde walnootstukjes
Varkenshaas met verse tagliatelle in truffel-roomsaus

Varkenshaas met verse tagliatelle in truffel-roomsaus

met Grana Padano, rucola en verse kruiden
Cheeseburger met loaded tortillachips

Cheeseburger met loaded tortillachips

met guacamole, pittige mayonaise, mais en tomaat
Familie pasta-avond: Romige fiocchi tricolore in zongedroogde-tomatensaus

Familie pasta-avond: Romige fiocchi tricolore in zongedroogde-tomatensaus

zelf maken, samen genieten!
Amerikaanse stijl gekonfijte eend met smokey saus, mais en spek

Amerikaanse stijl gekonfijte eend met smokey saus, mais en spek

soul-food stijl met cheesy aardappelpuree en peterselie
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

met sambal-soja-aardappelsalade
Pita's met BBQ-portobello en aioli

Pita's met BBQ-portobello en aioli

met puntpaprika en regenboogkoolsla
Gevulde portobello met geitenkaas en geglaceerde wortels

Gevulde portobello met geitenkaas en geglaceerde wortels

met cashewnoten, verse kruiden en geroosterde aardappelen
Cheesy taco-stijl pasta met smokey ketchup

Cheesy taco-stijl pasta met smokey ketchup

met mais, paprika en peterselie