Witte kaas over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige witte-kaasblokjes – in olijfolie blijft witte kaas namelijk langer goed!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Paprika
2 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Knoflookteen
0.13 stuk(s)
Rode peper
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
50 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
½ stuk(s)
Ui
½ el
[Plantaardige] roomboter
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de krieltjes en halveer. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Snijd de paprika in dunne ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Meng in een kleine kom de rode peper, de helft van de knoflook en per persoon: 1 tl oregano en 1 el olijfolie.
Leg de paprika en de tomatenblokjes in een ovenschaal. Verbrokkel de witte kaas erboven en giet het oliemengsel eroverheen. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Bak 20 - 30 minuten in de oven. De witte kaas mag volledig smelten en pruttelen.
Verhit, net voor serveren, 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen, de uienringen en de overige knoflook toe. Roerbak 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de garnalen met de geroosterde paprika en krieltjes ernaast.