Kipworstjes met parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, sumak en gestoofde groenten in Midden-Oosterse kruiden

De kipworstjes zijn gemaakt van lokale scharrelkippen en ze zijn gekruid met paprika, oregano en tijm. Ze bevatten speciaal voor ons minder zout!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

60 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

40 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

¼ tl

Sumak

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

200 ml

Water

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2475 kJ
Energie (kcal)592 kcal
Vetten24.1 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten56.8 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels10.1 g
Eiwitten30.2 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel
Kom

Instructies

Parelcouscous koken
1
  • Breng per persoon: 200 ml water en 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan (zie Tip). 
  • Voeg vervolgens de parelcouscous toe en laat 12 - 14 minuten koken. Giet daarna af indien nodig.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in smalle reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de koriander grof.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, de ui en de Midden-Oosterse kruiden toe en fruit 1 - 2 minuten.
  • Voeg vervolgens de aubergine toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten.
  • Voeg als laatste de paprika toe en bak, afgedekt, nog 4 minuten.
  • Bak tenslotte het geheel 1 minuut zonder deksel.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Kipworstjes bakken
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel.
  • Bak de worstjes in 3 - 4 minuten rondom bruin.
  • Dek de pan vervolgens af en bak nog 3 - 4 minuten, of tot de worstjes gaar zijn.
Serveren
4
  • Meng in een kom de labne met 1/4 tl sumak per persoon.
  • Meng vervolgens de groenten, inclusief de kruidenolie waar de groenten in gebakken zijn, door de parelcouscous zodat de smaken goed intrekken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de parelcouscous met de gestoofde groenten en de gekruide kipworstjes.
  • Voeg naar smaak de gekruide labne en de verse koriander toe (zie Tip).

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.