Kipworstjes met parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, sumak en gestoofde groenten in Midden-Oosterse kruiden

De kipworstjes zijn gemaakt van lokale scharrelkippen en gekruid met paprika, oregano en tijm. Ze bevatten speciaal voor ons minder zout! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

0.24 tl

Sumak

25 gram

Labne

60 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Aubergine

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse koriander

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

¼ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)593 kcal
Energie (kJ)2481 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers14 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de rode puntpaprika in smalle reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de koriander grof.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Parelcouscous koken
2

Breng per persoon: 200 ml water en 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Voeg vervolgens de parelcouscous toe en laat, afgedekt, 12 - 13 minuten koken. Giet daarna af indien nodig.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, de rode ui en de Midden-Oosterse kruiden toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten. Voeg als laatste de rode puntpaprika toe en bak, afgedekt, nog 4 minuten. Bak tenslotte het geheel 1 minuut zonder deksel.

Kipworstjes bakken
4

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de worstjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek de pan vervolgens af en bak nog 3 - 4 minuten, of tot de worstjes gaar zijn.

Mengen
5

Meng in een kom de labne met 1/4 tl sumak per persoon. Meng vervolgens de groenten, inclusief gekruide olie, door de parelcouscous zodat de smaken goed intrekken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de parelcouscous met de gestoofde groenten en de gekruide kipworstjes. Voeg naar smaak de gekruide labne en de verse koriander toe.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.