HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipworstjes Met Parelcouscous
topBanner
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, sumak en gestoofde groenten in Midden-Oosterse kruiden

Lees meer

De kipworstjes zijn gemaakt van lokale scharrelkippen en gekruid met paprika, oregano en tijm. Ze bevatten speciaal voor ons minder zout!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustLekker snelKlimaatbewustExtra groente
Allergenen :MelkEiSulfietGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ tl

Sumak

50 gram

Labne

(BevatMelk, Ei, Sulfiet)

120 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Aubergine

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Rode puntpaprika

4 stuk(s)

Gekruide kipworst

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse koriander

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2481 kJ
Energie (kcal)593 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de rode puntpaprika in smalle reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de koriander grof.

2

Breng per persoon: 200 ml water en 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Voeg vervolgens de parelcouscous toe en laat, afgedekt, 12 - 13 minuten koken. Giet daarna af indien nodig.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, de rode ui en de Midden-Oosterse kruiden toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten. Voeg als laatste de rode puntpaprika toe en bak, afgedekt, nog 4 minuten. Bak tenslotte het geheel 1 minuut zonder deksel.

4

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de worstjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek de pan vervolgens af en bak nog 3 - 4 minuten, of tot de worstjes gaar zijn.

5

Meng in een kom de labne met 1/4 tl sumak per persoon. Meng vervolgens de groenten, inclusief gekruide olie, door de parelcouscous zodat de smaken goed intrekken. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de parelcouscous met de gestoofde groenten en de gekruide kipworstjes. Voeg naar smaak de gekruide labne en de verse koriander toe.