Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

met paksoi, gebakken ei, pikante honingpinda's en kroepoek

Nieuw ingrediënt in je box! Kroepoek uit Zeeland. Gemaakt met alleen maar natuurlijke ingrediënten, waaronder zoete garnaaltjes, gevangen in de Noordzee.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Familie
Allergenen :
Sesamzaad
Pinda's
Soja
Tarwe
Eieren
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

65 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Paksoi

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Kipfilethaasjes

10 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Sesamzaad, Noten)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

30 gram

Kroepoek met Noordzeegarnalen

(Bevat Schaaldieren Kan bevatten Weekdieren, Vis)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

0.13 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

100 ml

Water

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3778 kJ
Energie (kcal)903 kcal
Vetten38.5 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten92.4 g
waarvan suikers18 g
Vezels8.5 g
Eiwitten42.2 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Kom

Instructies

Rijst koken
1

Weeg de risottorijst af. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook in 2 - 3 minuten goudbruin. Verlaag het vuur en voeg de risottorijst, 100 ml water per persoon en een snuf zout toe aan de pan (zie Tip). Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar afgedekt tot serveren.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Groenten snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen (zie Tip). Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de kipfilethaasjes in stukken van 1 - 2 cm.

Tip: Houd je van knapperige groenten? Snijd de paksoi dan in grovere stukken zodat ze lekker knapperig blijven tijdens het bakken.

Groenten bakken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de wortel en ui 3 - 5 minuten. Voeg de paksoi toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Bak, afgedekt, 2 - 4 minuten. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Kip bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middellaag vuur. Bak de kip 5 minuten. Voeg de zoet-pittige chilisaus, sojasaus en ketjap toe en bak nog 2 minuten.

Ei bakken
5

Haal de groenten uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Hak ondertussen de pikante honingpinda's grof.

Serveren
6

Verdeel de rijst en groenten over de borden. Schep de kipfiletstukjes en de saus over de rijst. Leg het gebakken ei op de rijst. Garneer met de pikante honingpinda's. Serveer met de kroepoek.