Kipfilet met bieslookroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet met bieslookroomsaus

Kipfilet met bieslookroomsaus

met gebakken krieltjes en salade

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Labels:
Klimaatbewust
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Kipfilet

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

2 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Bloem

1 tl

Honing

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)702 kcal
Energie (kJ)2938 kJ
Vetten40.5 g
waarvan verzadigd22.4 g
Koolhydraten50.7 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels6.6 g
Eiwitten33.3 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bereiden
1
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 15 - 20 minuten.
  • Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Bakken en snijden
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur.
  • Wrijf de kipfilet in met peper en zout en bak 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is. Haal de kipfilet daarna uit de pan en bewaar apart. 
  • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de bieslook fijn.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, peper en zout.
Saus maken
3
  • Verhit in de koekenpan van de kipfilet 1 el roomboter per persoon op middelmatig vuur. Voeg, wanneer de roomboter gesmolten is, 1/2 el bloem per persoon toe. Bak 1 minuut, of tot de bloem begint te geuren.
  • Voeg vervolgens per persoon: 50 ml kookroom en 50 ml water toe en verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan. Breng op smaak met peper.
  • Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat de saus 3 - 5 minuten op laag vuur inkoken.
  • Voeg vlak voor serveren 2/3 van de bieslook en de kipfilet weer toe aan de pan met de saus.
Serveren
4
  • Voeg de komkommer, tomaat en overige bieslook toe aan de dressing en schep om.
  • Verdeel de krieltjes over de borden en serveer met de kipfilet in bieslookroomsaus en de salade.