Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 gram
Verse tijm
½ takje(s)
Verse rozemarijn
125 gram
Champignons
100 ml
Slagroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
40 gram
Cranberrychutney
50 ml
Zoutarme runderbouillon
1 el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
2 el
Olijfolie
1 el
Wittewijnazijn
Verwarm de oven voor op 185 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui. Ris de naaldjes rozemarijn en de blaadjes tijm van de takjes en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten.
Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper, zout en de helft van de tijm. Bak 30 - 40 minuten of tot hij zacht is. Voeg de pompoenblokjes toe aan een hoge kom met 25 ml slagroom per persoon en pureer glad met een staafmixer. Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de kalkoenrollade in 3–6 minuten rondom bruin.
Leg de rollade in een ovenschaal maar bewaard de koekenpan met bakvet. Bak de kalkoenrollade 20-30 minuten in de oven. De rollade is klaar als hij goudbruin is en de sappen helder zijn als je een sateprikker in het dikste gedeelte steekt. Verhit ondertussen een hapjespan met 1 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de aardappel, rozemarijn en helft van de knoflook toe. Bak in 10-12 minuten krokant.
Verhit 1/2 el boter per persoon in de koekenpan van de kalkoenrollade op middelhoog vuur. Bak de de helft van de ui en de helft van de knoflook 2-3 minuten. Blus af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de runderbouillon en de cranberrychutney. Roer goed door en laat 8-10 minuten inkoken. Verlaag het vuur en voeg 25 ml slagroom per persoon toe. Roer goed door, breng op smaak met peper en laat op laag vuur pruttelen tot alles klaar is.
Verhit een hapjespan met 1/2 el boter per persoon op middelmatig vuur. Voeg de overige knoflook, de overige ui toe en bak 2 - 3 minuten. Verhoog het vuur en voeg de champignons toe. Bak de champignons 4 - 6 minuten op hoog vuur. Blus af met 1 el witte wijnazijn per persoon. Verlaag het vuur en de overige slagroom toe. Werk af met de overige tijm, peper en zout. Laat op laag vuur staan tot alles klaar is.
Snijd de kalkoenrollade in plakken en serveer met de rozemarijnaardappelen, de champignons à la crème, de pompoenpuree en de cranberry-balsamicosaus. Garneer de pompoenpuree met de stukjes walnoot.