Dit gerecht zet je supersnel op tafel - de kabeljauwfilet is panklaar en hebben we al voor je gemarineerd in citroen en rozemarijn.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelblokjes
½ stuk(s)
Rode ui
150 gram
Hollandse groentemix
1 stuk(s)
Kabeljauw in citroen-rozemarijnmarinade
25 gram
Geraspte belegen kaas
gram
Geraspte belegen kaas
1.5 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de aardappelblokjes 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de rode ui in halve, fijne ringen en voeg toe aan de koekenpan. Breng goed op smaak met peper en zout.
Tip: Je hebt niet alle aardappelen nodig die je krijgt. Gebruik de aardappeltjes de volgende dag in een soep of gebakken ei.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan. Bak de Hollande groentemix 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de groente en blus af met 1 el water per persoon. Bak nog 1 minuut op hoog vuur tot het water is verdampt.
Haal de groente uit de pan en houd warm tot serveren.Verhit 1 el roomboter per persoon in de koekenpan van de groenten. Bak de gemarineerde kabeljauwfilet 2 - 4 minuten per kant tot de gewenste garing. Voeg ondertussen de geraspte belegen kaas toe aan de aardappelblokjes. Bak 1 minuut mee tot de kaas gesmolten is.
Verdeel de aardappelblokjes over de borden en schep de groenten ernaast. Serveer de kabeljauwfilet op de groenten en schenk eventueel het bakvet uit de pan over het gerecht.
Tip: Kabeljauw is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen. Het zit bijvoorbeeld ook in ei, zuivel en zeewier.