Japanse taco's met tofu
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanse taco's met tofu

Japanse taco's met tofu

Met gele peen en rode peper

Dit recept is een mooi voorbeeld van fusion cuisine, oftewel een mix van keukens. In dit geval zijn smaken uit de Japanse, Mexicaanse én Spaanse keuken gecombineerd in een verrassend en kleurrijk gerecht. De frisse groenten en de gemarineerde tofu zorgen voor een mooi contrast en de rode peper geeft de taco's een beetje pit. Een lekker gerecht, dat ook nog eens leuk is om samen te eten!

Labels:
Kook mij eerst
Veggie
Allergenen :
Soja
Eieren
Mosterd
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Peer

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Gele wortel

¼ stuk(s)

Rode peper

½ pak(ken)

Tofu

(Bevat Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Rodekool, gesneden

25 gram

Aïoli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Schaaldieren, Gluten, Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Selderij, Vis, Lupine, Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

2 tl

Honing

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3833 kJ
Energie (kcal)916 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers23 g
Vezels16 g
Eiwitten28 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Rasp
Kleine kom
Grote kom
Koekenpan

Instructies

Snijden en raspen
1

Verwijder het klokhuis van de peer en rasp met een grove rasp. Rasp ook de komkommer en de gele peen met een grove rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tofu in blokjes en pers de knoflook of snijd fijn.

Salade maken
2

Meng de peer, de rodekool en de aioli in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout. Zet de salade tot gebruik in de koelkast

Mengen
3

Meng in een grote kom de komkommer en gele peen samen met de rode peper. Bewaar apart. Meng in een kleine kom de knoflook met de honing en de sojasaus.

Tofu bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak 2 – 3 minuten. Schep regelmatig om. Voeg het sojamengsel toe en bak nog 1 – 2 minuten mee.

Tortilla's verwarmen
5

Verhit een andere koekenpan zonder boter of olie. Verwarm in deze pan een voor een de tortilla's, elk 15 – 20 seconden.

Serveren
6

Serveer de tortilla's aan tafel en laat iedereen zijn eigen tortilla beleggen met de tofu, het groente-pepermengsel en de salade.