Italiaanse traybake met worstjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse traybake met worstjes

Italiaanse traybake met worstjes

met groenten, aardappelen en citroenmayonaise

Cherrytomaten zijn kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten veel meer vitaminen en mineralen.

Labels:
Familie
Allergenen :
Eieren
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Paprika

125 gram

Rode cherrytomaten

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3480 kJ
Energie (kcal)832 kcal
Vetten50.9 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten62.4 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels14.7 g
Eiwitten26.5 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de aardappelpartjes over een helft van één bakplaat met bakpapier (zie Tip). Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan een bakplaat voor de aardappelen en een tweede bakplaat voor de groenten en worstjes.

Snijden
2
  • Snijd ondertussen de sjalot in kwarten. Snijd de paprika in repen van ongeveer 1 cm dik.
  • Meng in dezelfde kom uit stap 1 de sjalot, paprika en rode cherrytomaten met de Siciliaanse kruiden en 1 el olijfolie per persoon.
Bakken
3
  • Verdeel in de laatste 15 - 20 minuten de groenten en de worstjes over de andere helft van de bakplaat en bak met de aardappelen mee in de oven.
Serveren
4
  • Verdeel de aardappelen, groenten en worstjes over de borden.
  • Serveer de citroenmayonaise erbij.

Weetje: Wist je dat jouw maaltijd vooral door de paprika en aardappelen al meer dan 150% van de ADH vitamine C bevat?