topBanner
Italiaanse pitabroodjes gevuld met rundergehakt

Italiaanse pitabroodjes gevuld met rundergehakt

Met tomaat-pestosalade, ijsbergsla en bataat

Popular
Lees meer

Door de combinatie van Italiaans gekruid rundergehakt, groene pesto en rozemarijn is dit gerecht een Italiaanse variatie op het broodje shoarma. Zet alle ingrediënten los op tafel zodat ieder zijn eigen broodje kan vullen

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyOriginalLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Zoete aardappel

2 tl

Gedroogde rozemarijn

2 stuk(s)

Volkoren pitabrood

(BevatGlutenbevattende granen)

3 stuk(s)

Tomaat

80 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

200 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

60 gram

IJsbergsla en veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3958 kJ
Energie (kcal)946 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels9 g
Eiwitten40 g
Zout1.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de bataat en snijd in repen van 1 cm dik.

2

Verdeel de bataat over een bakplaat met bakpapier en meng met de rozemarijn, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak 12 – 15 minuten in de oven, of totdat de bataat gaar is. Schep halverwege om.

3

Besprenkel ondertussen het pitabrood met water en verwarm de laatste 5 minuten bij de bataat in de oven of in een broodrooster.

4

Snijd ondertussen de tomaat in plakken en meng met de pesto in een saladekom.

5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt met de overige olijfolie in 5 minuten los. Meng daarna met de tomaat-pestosalade en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met het tomaat-pesto-gehaktmengsel en de ijsbergsla & veldsla. Serveer met de bataat