Skip to main content
Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous
Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous

Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous

met spinazie, Grana Padano en zelfgemaakte knoflooktoast

Vrij vertaald betekent Grana Padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)
Soja
Gerst
Gluten
Haver
Rogge
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

40 gram

Parelcouscous

100 gram

Spinazie

5 gram

Verse bladpeterselie

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

Volkoren ciabatta

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

125 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2998 kJ
Energie (kcal)716 kcal
Vetten29.7 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten79.6 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels19 g
Eiwitten28.7 g
Zout2.5 g
Potassium96.3 mg
Calcium153 mg
Iron2.3 mg

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Halveer de wortel en snijd in halve maantjes.
Stoof maken
2
  • Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en wortel 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de Italiaanse kruiden toe en 2/3 van de knoflook en bak 30 seconden mee, of tot de kruiden beginnen te geuren.
  • Voeg de bouillon en de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. 
Kruidenboter maken
3
  • Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur (zie Tip).
  • Voeg de spinazie toe in de laatste 2 minuten en laat slinken.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  • Meng in een kleine kom de roomboter met de helft van de peterselie en de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de couscous te snel droogkookt.

Serveren
4
  • Snijd het broodje in plakken van 2 cm dik en besmeer met de kruidenboter. Leg het brood op een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven.
  • Serveer de stoofpot in kommen of diepe borden. Garneer met de Grana Padano en de overige de peterselie.
  • Serveer met het knoflookbrood ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kip stroganoff met rijst

Kip stroganoff met rijst

met paprika en champignons
Pasta al forno met zelfgemaakte gehaktballen

Pasta al forno met zelfgemaakte gehaktballen

met spekjes, tomatensaus en Italiaanse kaas
Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer, laos en verse gember
Snelle linguine met kipgehakt

Snelle linguine met kipgehakt

met spinazie en tomaatjes in rode-pestosaus
Penne met warmgerookte zalm

Penne met warmgerookte zalm

in romige prei-spinaziesaus met dille en citroen
Garnalen met gember-limoendressing

Garnalen met gember-limoendressing

met gewokte broccoli, rijst en pinda's
Farfalle met kipgehakt in roomsaus

Farfalle met kipgehakt in roomsaus

met courgette en cherrytomaten
Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

met oosterse groentemix, pinda's en komkommer
Gehaktpotje met Surinaamse kruiden en bruine rijst

Gehaktpotje met Surinaamse kruiden en bruine rijst

met snijbonen en prei
Broodje kipgyros met aioli

Broodje kipgyros met aioli

met knapperige salade van komkommer, wortel en tomaat
Stamppot met geroosterde wortel en chorizo

Stamppot met geroosterde wortel en chorizo

met Spaanse gehaktballetjes
Romige spaghetti met paddenstoelen en truffelolie

Romige spaghetti met paddenstoelen en truffelolie

met rozemarijn en gemengde sla
Teriyaki-gehaktballetjes met rijst

Teriyaki-gehaktballetjes met rijst

met geroerbakte groenten en pinda's
Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

met aubergine en rode puntpaprika
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met sperziebonensalade
Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewtopping
Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

met aardappelsalade, Aziatische dressing en mayonaise
Naanpizza met aubergine en mozzarella

Naanpizza met aubergine en mozzarella

met paprika en vers basilicum
Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

met zoet-pittige chilisaus, wortel en mais
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes